Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Περιφέρεια "θέλει" το κτίριο της Παλιάς Νομαρχίας στην Πάτρα

Η Περιφέρεια "θέλει" το κτίριο...

Για να στεγάσει τις υπηρεσίες της

Με στόχο τη μείωση των ενοικίων που  καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στέγαση υπηρεσιών της σε μισθωμένα ακίνητα, αν και υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κτίρια του δημοσίου, ζητήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου της Παλιάς Νομαρχίας στην οδο Πατρέως.

Η διεκδίκηση τέθηκε στον υφυπουργό οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, από τους αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπο Μπονάνο και Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο.

Είχε προηγηθεί αλληλογραφία του κ. Σακελλαρόπουλου με τον υφυπουργό φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας με την οποία ο αντιπεριφερειάρχης υπέβαλε το αίτημα για συνάντηση με θέμα το κτιριολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε στην επιστολή του ότι μέρος του προβλήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί με την παραχώρηση της κυριότητας ή της χρήσης του κτιρίου της παλαιάς Νομαρχίας για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Το κτίριο ανήκει στην Εταιρεία ακινήτων του δημοσίου και παραμένει ανεκμετάλλευτο παρότι αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής ταυτότητας της Πάτρας.

Για την ανακαίνισή του έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά αλλά ρημάζει , ενώ με τον ζητούμενο τρόπο θα αξιοποιηθεί και θα συντηρηθεί από την περιφέρεια. Παράλληλα από την αξιοποίησή του για τη στέγαση υπηρεσιών θα προκύψει οικονομικό όφελος από την εξοικονόμηση μισθωμάτων που δαπανώνται για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας σε διάφορα κτίρια.

*Εφημερίδα Πελοπόννησος/ Μιχάλης Βασιλάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις