Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Με email η ειδοποίηση από τον ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Με email η ειδοποίηση από τον ΟΑΕΔ για τ...

Νέο ηλεκτρονικό σύστημα

Ένα νέο σύστημα ειδοποιήσης για την έγκαιρη ανανέωση των καρτών ανεργίας υιοθετεί η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε πιλοτικά η μαζική αποστολή emails σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους, των οποίων τα δελτία ανεργίας λήγουν εντός των αμέσως επόμενων 10 ημερών.

 Με τα προσωποποιημένα emails υπενθύμισης, παρέχεται άμεση και έγκαιρη ενημέρωση σε σχέση με την ημερομηνία λήξης της ισχύος των δελτίων ανεργίας. Οι κάτοχοι δελτίων ανεργίας ενημερώνονται, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ξανά μία ημέρα, πριν από τη λήξη της ισχύος των δελτίων ανεργίας τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ, «η ενημέρωση των κατόχων δελτίων ανεργίας, μέσω προσωποποιημένων emails, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της απώλειας δικαιωμάτων από μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, επειδή δεν προέβαιναν εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών στην ανανέωση της ισχύος τους».

Τα δελτία ανεργίας αυτών που δεν τα ανανέωναν έγκαιρα, διαγράφονταν αυτόματα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, από το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ και οι κάτοχοί τους έχαναν τα δικαιώματά τους. Το 2019, το 1/3 των διαγραφών από το μητρώο είχε ως αίτια τη μη έγκαιρη ανανέωση των δελτίων ανεργίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η άμεση ειδοποίηση των ανέργων, ούτως ώστε να λαμβάνουν υπενθύμιση για την έγκαιρη ανανέωση της κάρτας τους, να μην χάνουν τα δικαιώματά τους και να μην ταλαιπωρούνται από την ανάγκη επανεγγραφής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις