Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επισκευάζονται οι ανωμαλίες γύρω από τα καπάκια της ΔΕΥΑΠ στην Πάτρα

Επισκευάζονται οι ανωμαλίες γύρω από τα ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στο οδόστρωμα

Συνεργεία της ΔΕΥΑΠ πήραν τους δρόμους. Όχι για να βρούν και να επισκευάσουν κάποια βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά για να ανακατασκευάσουν τις βάσεις των μεταλικών καπακιών της δημοτικής επιχείρησης, τα οποία έχουν βυθιστεί μέσα στους δρόμους της Πάτρας. Ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Ηρώων Πολυτεχνείου, υποφέρουν ανα 30 - 40 μέτρα εξαιτίας των καπακιών που τρυπούν το οδόστρωμα ωστόσο δεν έχουν υψομετρική σχέση με τον δρόμο. Η Ηρώων Πολυτεχνείου είναι ένας από τους καλύτερα διαμορφωμένους - σε ότι αφορά τα υποστρώματα κάτω από την άσφαλτο- δρόμους, ωστόσο και σε αυτό τον δρόμο, υπάρχουν επικίνδυνες παραμορφώσεις στο οδόστρωμα, με βυθίσεις και σπασμένα κομμάτια στα όρια των καπακιών της ΔΕΥΑΠ και όχι μόνο.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΠ έχουν ξεκινήσει να κόβουν ένα τετράγωνο τμήμα του δρόμου γύρω από κάθε καπάκι, σε μήκος και πλάτος 1,80 cm ώστε να τοποθετήσουν μεταλικό πλέγμα και πάνω σε αυτό να εδράσουν νέα υποδοχή για τα μεταλικά καπάκια.

Το thebest.gr με ρεπορτάζ του έχει αναδείξει το πρόβλημα και πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο το 2014, όσο και το 2018, αλλά και πρόσφατα πριν από δύο εβδομάδες. Επιτέλους φαίνεται πως ο δήμος και ειδικότερα η ΔΕΥΑΠ βρήκαν τα χρήματα και τον τρόπο να ανασκευάσουν τις βάσεις στους δρόμους για τα μεταλικά καπάκια τους, στην λογική που γίνεται και σε χώρες του εξωτερικού. Όλοι ανεξαιρέτως οι δρόμοι -και- της Πάτρας υποφέρουν ακριβώς στα σημεία όπου υπάρχουν καπάκια υπονόμων -ομβρίων- με αποτέλεσμα να προκαλούνται επικίνδυνες φθορές στον ασφαλτοτάπητα, βυθίσεις στο οδόστρωμα ή ακόμη και στα ίδια τα μεταλικά καπάκια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οχήματα.

Οι οδηγοί σπάνε τα οχήματά τους ενώ τόσο δικυκλιστές όσο ακόμη και οδηγοί αυτοκινήτων κάνουν μανούβρες για να αποφύγουν να σκίσουν τα λάστιχά τους ή ακόμη να καταστρέψουν το σύστημα αναρτήσεών τους.

Η μηχανικοί της ΔΕΥΑΠ είναι αισιόδοξοι, για αυτό το έργο. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα, όταν ολοκληρωθεί... στους δρόμους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις