Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος – Ανάμεσά τους και ο πατρινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης

Αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Εβραϊκό Μουσείο...

Συμβολική επίσκεψη για την Ημέρα του Ολοκαυτώματος

Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος η σημερινή και αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργο Στεργίου, τον γενικό δ/ντή του κόμματος, Γιάννη Μπρατάκο, τον διευθυντή του Γραφείου Προέδρου, Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη και συνεργάτες τους, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Κατά την επίσκεψή τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους από την αρχαιολόγο και διευθύντρια του μουσείου, Ζανέτ Μπαττίνου και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας, το Ολοκαύτωμα και τις προφορικές συνεντεύξεις ανθρώπων που επιβίωσαν.

«Ήταν μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στη μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. «Το Ολοκαύτωμα υπήρξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που εκτέλεσαν οι Ναζί, εξοντώνοντας με ανηλεή τρόπο εκατομμύρια Εβραίους, μεταξύ των οποίων και αρκετές χιλιάδες Ελληνοεβραίων. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος επιτάσσει την καταπολέμηση κάθε μορφής ρατσισμού, αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, με οδηγό τη ρήση που αναγράφεται σε επιγραφή στο στρατόπεδο του Άουσβιτς: "Όποιος δεν θυμάται την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει"», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις