Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΗ.ΚΙ.Ο: «Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου»

ΔΗ.ΚΙ.Ο: «Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος το...

Ανακοίνωση - καταγγελία

Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου  καταγγέλει η παράταξη ΔΗ.ΚΙ.Ο. Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει: |Συνάδελφοι Οικονομολόγοι χθες 21/01/2020 συνεδρίασαν τα εκλεγμένα μέλη του 10ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) προκειμένου να αναδείξουν το νέο Προεδρείο.

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο) ως πρώτη παράταξη, πιστή στις αρχές και στις αξίες της και λαμβάνοντας υπόψη την ψήφο όλων των συναδέλφων που συμμετείχαν μαζικά στις πρόσφατες εκλογές, πρότεινε όχι μόνο αναλογικό Προεδρείο στο νέο Δ.Σ αλλά και εκ περιτροπής τη θέση του Προέδρου στην δεύτερη παράταξη Π.Δ.Σ.Ο. Σημειώνουμε ότι, στις προηγούμενες εκλογές του 2016 η παράταξη μας αν και αυτοδύναμη είχε και πάλι προτείνει αναλογικό Προεδρείο αναζητώντας την συνεργασία και την συναίνεση με κύριο γνώμονα την προάσπιση των μελών του ΟΕΕ και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Δυστυχώς όμως χθες ήρθαμε αντιμέτωποι με μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες που δεν συνάδουν με τον επιστημονικό μας φορέα. Συγκεκριμένα, η πρότασή μας που εξασφάλιζε πολυφωνία, συνεργασία και αντιπροσώπευση όλων των τάσεων και απόψεων με την παρουσία και των τριών παρατάξεων στις θέσεις του Προεδρείου έπεσε στο κενό.

Αντί αυτού, η δεύτερη παράταξη Π.Δ.Σ.Ο και η τρίτη παράταξη Π.Ο.Ε καταστρατηγώντας την πλειοψηφική βούληση των συναδέλφων Οικονομολόγων και δείχνοντας πρωτοφανή ασέβεια στο εκλογικό σώμα απέκλεισαν την πρώτη παράταξη προβάλλοντας προσχηματικούς πολιτικούς λόγους.

Η Π.Δ.Σ.Ο που τα τελευταία χρόνια συνδιοικούσε με την ΔΗ.ΚΙ.Ο θυμήθηκε τις «προοδευτικές» καταβολές της σε τοπικό επίπεδο παρόλο που σε κεντρικό επίπεδο συνεχίζει να συνεργάζεται με την ΔΗ.ΚΙ.Ο. Χρησιμοποίησαν τον επιστημονικό μας φορέα  ως έμπρακτη μεταμέλεια όπως ανέφεραν για τις επιλογές τους στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές.

Η Π.Ο.Ε που σε όλη την περίοδο πριν τις εκλογές του ΟΕΕ λοιδορούνταν από την νέα της σύμμαχο την Π.Δ.Σ.Ο, προέβαλε την απουσία προτάσεων της τελευταίας διοίκησης παρόλο που σε ποσοστό άνω του 80% δεν συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια και ουδέποτε έφερε κάποια πρόταση προς ψήφιση.

Συνάδελφοι Οικονομολόγοι, αυτό που συντελέστηκε χθες δεν έχει προηγούμενο. Όχι μόνο αγνοήθηκε η βούληση των μελών του ΟΕΕ που εξέλεξε την ΔΗ.ΚΙ.Ο για ακόμα μία φορά πρώτη δύναμη στο ΟΕΕ αλλά και αναδείχθηκε ξεκάθαρα ο σκοτεινός σκοπός των παρατάξεων Π.Δ.Σ.Ο και Π.Ο.Ε που μόνο τον σκοπό και τις αξίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου δεν εξυπηρετούν. Οι δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις των νέων ανθρώπων που εξελέγησαν με τις παρατάξεις Π.Δ.Σ.Ο  και Π.Ο.Ε οδηγούν σε συνδιοίκηση που αμαυρώνει την ιστορία του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε θεατές σε μία ανέντιμη συμμαχία των δύο αυτών παρατάξεων. Αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση αλλά θα είμαστε παρόντες και θεματοφύλακες των αρχών και των αξιών του επιστημονικού μας φορέα.

Για ακόμα μια φορά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και σας διαβεβαιώνουμε πως θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια για τα μέλη μας και την τοπική κοινωνία μας|.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις