Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φτιάχνουν παιδική χαρά στην... "πολύπαθη" πλατεία του Βλατερού- ΦΩΤΟ

Φτιάχνουν παιδική χαρά στην... "πολ...

Με το υπόλοιπο χάλι όμως τι θα γίνει;

Θυμήθηκαν μετά από χρόνια την χιλιοταλαιπωρημένη κι επί σειρά ετών πλήρως εγκαταλελειμμένη πλατεία της συνοικίας του Βλατερού της Πάτρας.

Η εν λόγω πλατεία είχε γίνει κατά το παρελθόν αρκετές φορές θέμα το thebest.gr τόσο για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται όσο και για τα «βάσανα» της προτομής του Οδυσσέα Ανδρούτσου την οποία έχουν βανδαλίσει ουκ ολίγες φορές.

 

Τελικά μετά από δεκάδες παρεμβάσεις κι έντονα παράπονα που εκφράζονταν από τους κατοίκους υλοποιείται πλέον το αυτονόητο.

Σε μια πλατεία που συνορεύει με δύο σχολικά συγκροτήματα (7ο Δημοτικό-17ο Νηπιαγωγείο και Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός) φτιάχνεται επιτέλους παιδική χαρά. Η απουσία της είχε επισημανθεί ξανά και ξανά και πλέον εν έτη 2020 έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την υλοποίησή της.

Οι εργασίες ξεκίνησαν μέσα στην εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 3-4 ημερών. Τοποθετούνται σύγχρονα παιχνίδια, θα υπάρξει οριοθέτηση με κάγκελα και κάτω θα τοποθετηθούν χαλίκια.

Όπως μας εξηγεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πατρέων Χρήστο Κορδάς υλοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εργολαβίας που περιλαμβάνει συνολικά την κατασκευή 20 παιδικών χαρών σε αντίστοιχες πλατείες της πόλης. 

Ωστόσο οι κάτοικοι του Βλατερού και της ευρύτερης περιοχής, πέραν της ικανοποίησης που εκφράζουν, τονίζουν ότι δεν αρκεί μόνο η κατασκευή της παιδική χαράς.

Και τούτο γιατί συνολικά η πλατεία είναι στα μαύρα της τα χάλια. Το σύνολο της πλακόστρωσης είναι κατεστραμμένο κυρίως από τις ρίζες των δέντρων και πλέον ελλοχεύει επιπλέον κίνδυνος ατυχημάτων καθώς η συνάθροιση των μικρών παιδιών θα αυξηθεί.

Ζητούν άμεσες παρεμβάσεις ολική ανάπλασης τις οποίες τις χαρακτηρίζουν απολύτως απαραίτητες και άμεσης προτεραιότητας. Από την πλευρά του ο κ. Χρηστός σημειώνει ότι θα το κοιτάξει το θέμα ωστόσο δεν μπορούσε να δεσμευτεί ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις