Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Ιανός ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο τελάλης βγήκε στους δρόμους της Πάτρας! Το κάλεσμα της Μαρίας Αγουρίδη

Ο τελάλης βγήκε στους δρόμους της Πάτρας...

Η ώρα της μεγάλης γιορτής για την Πάτρα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 18 Ιανουαρίου δίνοντας με τους Πατρινούς το πρώτο μεγάλο ραντεβού κεφιού και ξεγνοιασιάς. Το κλίμα άρχισε να προθερμαίνεται με την περιοδεία του μουσικού άρματος και τη φωνή και τη γνωστή περιπαικτική διάθεση του τελάλη στους δρόμους της Πάτρας.

Ήδη έχει βγει ο τελάλης στους δρόμους ενώ σήμερα ξεκινά και το 55ο κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών καθημερινά το μουσικό άρμα όπως το επιβάλλει κάθε χρόνο το έθιμο, θα μεταφέρει τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Τελάλης για πρώτη φορά είναι η Μαρία Αγουρίδη. Έκανε πρεμιέρα ως τελάλης σήμερα μιας και χθες η φωνή που συνόδευε την περιοδεία του άρματος ήταν ηχογραφημένη.

Σήμερα και αύριο το άρμα θα έχει τη φυσική παρουσία της.

Η Μαρία Αγουρίδη είναι καρναβαλίστρια, μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, ενώ εκτός από το καρναβάλι, μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο με το οποίο ασχολείται ως ηθοποιός ερασιτεχνικά. Έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις στο Επίκεντρο και στις Γραμμές Τέχνης και έχει συμμετάσχει στον καθιερωμένο χορό μασκέ των ταλέντων.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ

Ώρα 18.00: Το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Πετρωτό- Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1/2020

ΠΡΩΙ ώρα 11.30

Πλατεία Τριών Συμμάχων-Αγ. Νικολάου-Μαιζώνος-κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου Α΄- Μαιζώνος-Δημαρχείο όπου και γίνεται η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Εκκίνηση πομπής με την εξής διάταξη σαλτιμπάγκος-acro yoga, Ουλαλούμ, Δ.Σ., Γνωμοδοτική, Κριτική Επιτροπή Πατρινού Καρναβαλιού 2020, μασκαράτες (από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων), καρναβαλιστές και λοιποί και τέλος το μουσικό άρμα με τον Τελάλη. Ώρα συγκέντρωσης: 11.00

ΒΡΑΔΥ ώρα 20.30: Ο τελάλης θα έχει τον δικό του ρόλο στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020

ΜΕ ULALOUM STREET SHOW BAND ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Παράλληλα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου το βράδυ η Ulaloum Street Show Band αναλαμβάνει να αναστατώσει με ήχους και ρυθμούς δίνοντας ξεχωριστή ζωντάνια στο κέντρο της Πάτρας. Ξεκινώντας από την πλατεία Τριών Συμμάχων στις 18.30 θα ανέλθει τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, θα κάνει μια στάση στη συμβολή των Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος παίζοντας κάποια κομμάτια και θα συνεχίσει ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου, Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου, Κανάρη, Τριών Ναυάρχων. Η μπάντα θα συνοδεύεται από μέλη του Δ.Σ., της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και της Κριτικής Επιτροπής. Αλλά και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου από τις 11.30 το πρωί θα έχει τον δικό της βασικό ρόλο στην καρναβαλική πομπή του τελάλη προς το Δημαρχείο για την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου.

Η μπάντα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2018 από τον Γιώργο Μπαμπαράκο στα Καλάβρυτα. Στόχος του γκρουπ είναι η πρωτότυπη παρουσίαση shows στα αστικά περιβάλλοντα. Συγκροτείται από νέους μουσικούς των Καλαβρύτων, της Ακράτας και της Αιγείρας. Το καλοκαίρι του 2018 έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση στο φεστιβάλ της πόλης DIFFERDANGE του Λουξεμβούργου όπου και απέσπασε στο διαγωνιστικό μέρος το πρώτο βραβείο. Η ομάδα έχει ως τώρα παρουσιάσει, με ιδιαίτερη αποδοχή από τον κόσμο, events στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων (Καλάβρυτα, Πάτρα, Ακράτα, Αθήνα).

 Η Δημοτική Μουσική θα δώσει ιδιαίτερο αποκριάτικο χρώμα σε περιοχές της πόλης παιανίζοντας καρναβαλικά τραγούδια και ρυθμούς. Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 18.30 θα εμφανιστεί στην πλατεία Ζαρουχλεϊκων και θα κατευθυνθεί προς την Ακρωτηρίου μέχρι τις 19.20, ενώ την ίδια βραδιά στις 20.00 θα εμφανιστεί στην πλατεία του Σταδίου της Παναχαϊκής παίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και θα κατευθυνθεί επί της Έλληνος Στρατιώτου προς την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι τις 21.00.

Tο Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί, πριν από τη συγκέντρωση για την πομπή-παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών, προστέθηκε μια ακόμη διαδρομή, που θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο του Ρίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Αγ. Γιώργης (δεξιά), Σωμερσετ, Ευοί Ευάν, στροφή αριστερά Ζαίμη, Διγενή Ακρίτα αριστερά, Νέα Εθνική Οδός, Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Τριών Συμμάχων.

Το 55ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, κάνει το «ντεμπούτο» του ταυτόχρονα με το άνοιγμα του Τριωδίου, ανήμερα «τ’ Αγιαντωνιού» (Παρασκευή 17-1-2020) με την ανακοίνωση του πρώτου γρίφου.

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 17-1-2020 ώρα 18.55   …και το Καρναβάλι αρχίζει   χώρος: ;  Μέγιστοι βαθμοί: 25

Σάββατο 18-1-2020  ώρα 20.55  …………………….  Χώρος: Πλατεία Γεωργίου – Youtube  Mέγιστοι βαθμοί: 180

Σάββατο 18-1-2020 ώρα 20.55  Θέμα Προέδρου  Πλατεία Γεωργίου Α΄ Μέγιστοι βαθμοί: 10

Σάββατο 25-1-2020  ώρα 10.55  Κάνε το κομμάτι σου…  Ρήγα Φεραίου  Μέγιστοι βαθμοί: 70

Σάββατο 1-2-2020  ώρα 17.55   ΠασαΤρέλα  Αγορά Αργύρη  Μέγιστοι βαθμοί: 70

Σάββατο 8-2-2020  ώρα: 18.55  Συντονιστείτε  Ρ/Σ ΕΡΑ 92.5  Μέγιστοι βαθμοί: 155

Κυριακή 9-2-2020  ώρα 10.55  Τσα πρρρρρ    Πλαζ  Μέγιστοι βαθμοί: 250

Τετάρτη 12-2-2020  ώρα 17.55  Patras Royal Ascot  Royal Theater  Μέγιστοι βαθμοί: 105

Σάββατο 15-2-2020  ώρα 14.55  Κρανίου Τόπος  Χώρος: Πάτρα  Μέγιστοι βαθμοί: 210

 
 
Κυριακή 16-2-2020 ώρα 10.55   Τα ζώα μου αργά  Πλατεία Γεωργίου  Μέγιστοι βαθμοί: 250

Παρασκευή 21-2-2020  ώρα 15.55  Θέματα Σακούλας  Ρ/Σ ΕΡΑ 92.5

Σάββατο 22-2-2020 ώρα 15.55  Θέματα Σακούλας  Ρ/Σ ΕΡΑ 92,5 (Μέγιστοι βαθμοί θεμάτων σακούλας διημέρου Παρασκευής και Σαββάτου: 520)

Σάββατο 22-2-2020  ώρα 19.55  Από 40 κύματα  Πλατεία Γεωργίου  Μέγιστοι βαθμοί: 155

Κυριακή 23-2-2020  ώρα: ;   Εύρεση Κρυμμένου Θησαυρού  Χώρος: ;  Μέγιστοι βαθμοί: 20

 

 

Οι ενημερώσεις των πληρωμάτων που θα συμμετάσχουν θα γίνονται στα social media της διοργάνωσης:

facebook:@krymmenos2020

instagram: @krymmenos2020

youtube: Krymmenos Thisavros 2020

email: [email protected]

 

Καλό Κυνήγι!

Οι δράσεις θα αρχίσουν από το πρωί του Σαββάτου 18/1 με το μουσικό άρμα και τον Τελάλη να στέλνει το χαρμόσυνο μήνυμα, την πιο ασφαλή, υγιή και αυθεντική νότα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Στις 10 το πρωί ο Τελάλης με το μουσικό άρμα θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο του Ρίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Αγ. Γιώργης (δεξιά), Σώμερσετ, Ευοί Ευάν, αριστερά Ζαϊμη, Διγενή Ακρίτα αριστερά, Νέα Εθνική Οδός, Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Τριών Συμμάχων.

Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων (ώρα συγκέντρωσης: 11 το πρωί) θα ξεκινήσει πομπή με τη δεκαμελή ομάδα ακροβατικής γιόγκα X-Saltibagos-acro yoga, την μπάντα πνευστών Ουλαλούμ, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, μασκαράτες (μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων), καρναβαλιστές και λοιπούς και στο τέλος το μουσικό άρμα με τον Τελάλη και τη φυσική παρουσία της Μαρίας Αγουρίδη (για πρώτη φορά γυναίκα στον ρόλο) με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο δίνοντας στο κέντρο της πόλης γιορτινό καρναβαλικό χρώμα.

Την πομπή θα καλωσορίσει στην πόρτα του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήρα Κουρή. Την εκδήλωση θα σφραγίσει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου με τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους από το εσωτερικό μπαλκόνι του Δημαρχείου. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, την 1η Μαρτίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2020

Το ραντεβού θα ανανεωθεί για το βράδυ του Σαββάτου όπου το Πατρινό Καρναβάλι θα ανοίξει επίσημα μέσω της Τελετής Έναρξης στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου, την κατεξοχήν πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού. Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης αρμονικά ενταγμένο θα είναι το τελετουργικό της κήρυξης της επίσημης έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή.

Η Τελετή Έναρξης, της οποίας το σενάριο, η σκηνοθεσία και η ευθύνη ανήκει στον Ιωάννη Κοψίνη (εικαστικό, μουσικό, μέλος της μπάντας Deadbeat Escapement και εκ των δημιουργών του πολυχώρου Γραμμές ΤέΧνης), είναι προσαρμοσμένη στον κύκλο, βασικό χαρακτηριστικό του θέματος του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. To θέμα της φετινής διοργάνωσης «Υπέρ, περί, ανά … κύκλο κάνω στη χαρά» θα υπηρετηθεί στην Τελετή Έναρξης.

Ο Ιωάννης Κοψίνης εξηγώντας τον τρόπο της προσέγγισής του σε αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζει:

«Ο κύκλος σαν σύμβολο της ενότητας,  της πληρότητας,  και της αιωνιότητας.

Δύο τεράστιοι τέλειοι κύκλοι είναι ο Ήλιος και η Σελήνη που αποτελούν  αρχέτυπα τα οποία συμβολίζουν την αρσενική και θηλυκή αρχή και δύναμη.

Το  γεωμετρικό αυτό σχήμα οριοθετεί έναν ασφαλή χώρο μέσα στον οποίο όλα τα μέλη μιας ομάδας είναι ισότιμα ενώ στο εσωτερικό του διευκολύνεται η δημιουργία δυνατών δεσμών.

Ένας κύκλος αποτελεί την  μεταφορά μιας διαδρομής χωρίς αρχή  και τέλος. 

 
 
Στα λαϊκά πολιτισμικά έθιμα τα κυκλικά μοτίβα και οι εικόνες αφθονούν, ενώ κυκλική είναι η γραμμή που ακολουθούν ο μεγαλύτερος αριθμός τελετουργικών και πρωτόγονων χορών.

Το Γαϊτανάκι που συνδέεται άμεσα με τις Απόκριες, χορεύεται σε κύκλο όπως σε κύκλο χορεύεται επίσης  το  Κότσαρι του Πόντου, το οποίο  φέρει μια ιδιαίτερη σφραγίδα βακχικών χορών. Οι Διονυσιακοί αυτοί χοροί  εξέφραζαν  την διαμαρτυρία των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων αλλά και τον πόθο τους για την απελευθέρωση από τα ιστορικά δεσμά τους και την επιστροφή τους στην φυσική αθωότητα.

Αποτέλεσαν  δε αναπόσπαστο κομμάτι της  λατρείας του Διονύσου στην  οποία  έχει τις ρίζες του και το Καρναβάλι.

Με μια σύγχρονη χορογραφία αφιερωμένη στον Διόνυσο θα ξεκινήσει λοιπόν η Τελετή Έναρξης του φετινού Καρναβαλιού...».

Πριν όμως από όσα θα δούμε στην πλατεία Γεωργίου, στις 20.30 θα ξεκινήσουν δυο πομπές μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών με κρουστά από διαφορετικά σημεία της πόλης: πλατεία Τριών Συμμάχων και πλατεία Αγίου Γεωργίου (ώρα συγκέντρωσης: 20.00).

Η πρώτη πομπή με τον Τελάλη, ο οποίος θα έχει κεντρικό ρόλο και στην Τελετή, θα ξεκινήσει από την πλατεία Τριών Συμμάχων και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: πεζόδρομος Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-πάνω μέρος πλατείας Γεωργίου, ενώ η δεύτερη πομπή θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίου Γεωργίου, θα κατέλθει τις σκάλες Γεροκωστοπούλου, θα ακολουθήσει τον πεζόδρομο Γεροκωστοπούλου και θα φτάσει στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Οι δυο πομπές θα  κάνουν συντονισμένα την είσοδό τους με θόρυβο στην πλατεία Γεωργίου στις 21.00 και θα κατευθυνθούν στο πάνω μέρος της  (πίσω από τις κεντρικές σκηνές). Ο βασικός ρυθμός που θα παίζεται από τους κρουστούς θα αρχίσει να δομείται και να εμπλουτίζεται και συνοδευόμενος από την μουσική του μουσικού συγκροτήματος στην Α΄ σκηνή θα αποτελέσει το soundtrack μιας σύγχρονης χορογραφίας αφιερωμένης στον Διόνυσο.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της Τελετής Έναρξης θα είναι ένα θέαμα με έντονους χορευτικούς ρυθμούς, αγαπημένους της νεολαίας, που θα δώσει το έναυσμα της γιορτής, της οποίας τα δρώμενα θα ξετυλιχτούν από πέντε διαφορετικά σημεία (τρεις σκηνές και δυο επιπλέον σημεία), αναπτυγμένα σε κυκλική διάταξη. Στην κεντρική στεγασμένη σκηνή Α΄ θα εμφανιστεί η αγαπημένη μπάντα της νεολαίας Passepartout, που θα ξεσηκώσει τον κόσμο με ένα ευρύτατο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει σουίνγκ, ροκ εν ρολ, ποπ, ντίσκο, βαλκανικούς, λάτιν και καρναβαλική μουσική.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του πασίγνωστου κομματιού «Καρναβάλι για πάντα» οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» και από τις τρεις σκηνές θα ζωντανέψουν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου με ρίψεις γλυκαίνοντας το πλήθος.

Στη δεύτερη σκηνή Β΄ θα ξεδιπλωθούν χορευτικά δρώμενα (6 χορογραφίες των χορογράφων Βίκυς Αγόρα και Louis Mentes, 1 χορογραφία της Μαρίας Σιολέ με την ομάδα Rising Flames και ακροβατικά της ομάδας των X-Saltibagos), ενώ στην τρίτη σκηνή Γ΄ που θα έχει τη μορφή πασαρέλας, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν κορυφαίες στιγμές παλαιότερων Καρναβαλιών μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων καρναβαλικών στολών του χθες από μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Οι στολές ανήκουν στο βεστιάριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης καθώς και του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, οι οποίες σχεδιάστηκαν για παλαιότερες θεατρικές παραστάσεις του.

Στo τέταρτo σημείο, που θα αποτελεί μια μεγάλων διαστάσεων πυραμίδα, θα ξεδιπλωθούν τα ακροβατικά από τους X-Saltibagos.

Εντυπωσιακό κομμάτι της Τελετής Έναρξης θα αποτελέσει το projection 3d video mapping που θα μεταμορφώσει γιορτινά την πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα και άλλων τεχνικών και επιφυλάσσει εκπλήξεις στην κορύφωσή του μέσα από ένα εκρηκτικό μουσικό χαλί, που αποτελεί σύνθεση των Deadbeat Escapement και παραγωγή του Alek Olafsson. Θα ακολουθήσει η ρίψη των φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν τον πατραϊκό ουρανό, η οποία θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και πρόβλεψη για απόλυτη ασφάλεια από μακρινό σημείο από τα δρώμενα.

Στο πέμπτο σημείο μια πρωτότυπη και ολοκαίνουρια καρναβαλική κατασκευή, το κεφάλι της Βασίλισσας του Καρναβαλιού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και πάνω σ’ αυτό θα προβληθεί ένα βίντεο δημιουργώντας μία βίντεο εγκατάσταση, όπου το κεφάλι θα μεταμορφώνεται συνεχώς μέσω της προβολής πάνω σε αυτό από μάσκες και πρόσωπα καρναβαλιστών από το αρχείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Η φετινή τελετή έναρξης θα έχει τη μορφή ενός non stop party με διαρκή μουσική, σφιχτοδεμένη ροή και συνεχή εναλλασσόμενη δράση χωρίς διακοπές, ακριβώς όπως ταιριάζει στο αστείρευτο και αμείωτο κέφι των καρναβαλιστών.

*Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήρα Κουρή ευχαριστεί για τις ανάγκες του μακιγιάζ των συντελεστών της τελετής έναρξης τις σχολές του Ι.ΙΕΚ Βέργη και το αρωματοπωλείο/κατάστημα καλλυντικών Laxmi make up Room, που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Θα είναι μόνο η αρχή, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας». Η συνέχεια για 44 μέρες και νύχτες προμηνύεται συναρπαστική. Καρναβαλιζόμαστε, διασκεδάζουμε, δημιουργούμε, ανατρέπουμε σε μια σειρά δράσεων. Αγκαλιάζουμε τους μικρούς καρναβαλικούς μπόμπιρες στο Καρναβάλι των Μικρών, φοράμε μάσκες και πρωτότυπες στολές, το ρίχνουμε έξω και ξεφαντώνουμε με αυθεντικά παραδοσιακά δρώμενα ενώνοντας την Άνω με την Κάτω Πόλη την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο, ψάχνουμε σε καλά κρυμμένα σεντούκια  για θησαυρούς και ξεδιαλύνουμε γρίφους στο 55ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, χορεύουμε με αγνώριστες, αθέατες ντάμες πίσω από τα μαύρο ντόμινο στα Μπουρμπούλια, ανεβαίνουμε στα άρματα, συντονιζόμαστε στις θεατρικές παραστάσεις, στις εκθέσεις, στις συναυλίες, στους χορούς, ξεχυνόμαστε στους δρόμους με παρελάσεις γεμάτες φαντασία, ζωντάνια και νεανικό πάθος. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι προ των πυλών… Και εμείς σε απόλυτη εγρήγορση.

Ειδήσεις