Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: Kύριε Πελετίδη ο Δήμος της Πάτρας δεν μπορεί να λείπει από τη συνάντηση με τον Υπουργό για την Πατρών- Πύργου

Γρ. Αλεξόπουλος: Kύριε Πελετίδη ο Δήμος ...

Δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πάτρα, πρωτεύουσα ξανά"

Να παραστούν, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  της Πάτρας  στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Όπως αναφέρει, η φορείς της Πάτρας πρέπει να κινηθούν ενωμένοι, με κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση της υλοποίησης ενός έργου που αφορά πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

Η δήλωση του κ. Αλεξόπουλου έχει ως εξής:

«Το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών- Πύργου που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής δύο εκπαιδευτικών επανέφερε με τρόπο δραματικό το πρόβλημα της ασφάλειας στον συγκεκριμένο οδικό άξονα και έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε ό,τι αφορά την ανοχή των πολιτών.

Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο βαρύς φόρος αίματος. Απαιτείται αφενός η λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μειωθεί- όσο αυτό είναι δυνατόν με την υπάρχουσα κατάσταση- ο κίνδυνος για τους οδηγούς που διέρχονται τη συγκεκριμένη, κατ΄ επίφαση, εθνική οδό, αφετέρου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Από την πλευρά μας οι φορείς οφείλουμε να εντείνουμε τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και να απαιτήσουμε άμεσες παρεμβάσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Από αυτή την επιβεβλημένη παρέμβαση δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει ο Δήμος Πατρέων, αντιθέτως απαιτείται να είναι παρών και να πρωτοστατεί.

Για αυτό το λόγο, προτείνω να παραστούμε, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  της Πάτρας  στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα.

Με αυτό τον τρόπο, ο οποίος ενέχει και τη μορφή της διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην Πατρών- Πύργου,   θα καταδείξουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής για καμία άλλη καθυστέρηση ή αναβολή στο θέμα της κατασκευής του δρόμου, ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής και δεν είναι πλέον ανεκτοί άλλοι πειραματισμοί καθώς δεν μιλάμε απλώς για ένα έργο, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Τέλος, με αυτό τον τρόπο θα καταδείξουμε ότι η κοινωνία μέσω των φορέων είναι ενωμένη και αποφασισμένη, με  κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση της επίλυσης αυτού του μεγάλου ζητήματος που αφορά κύρια την προστασία των ανθρώπινων ζωών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις