Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε εξέλιξη συνάντηση Δένδια με τον Λίβυο στρατάρχη Χαφτάρ

Σε εξέλιξη συνάντηση Δένδια με τον Λίβυο...

Ταξίδι - θρίλερ στην Αθήνα

Στο ΥΠΕΞ αυτή την ώρα συναντώνται ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Στρατάρχης του Εθνικού Λιβυκού στρατού Χαλίφα Χαφτάρ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 20:30 της Πέμπτης. Βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση, σήμερα το πρωί έχει επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στις 10.30π.μ.. Λίγη ώρα αργότερα, στη μία το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.  

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται «κρίσιμη», ενώ ο Λιβυκός ΣΕθνικός Στρατός την χαρακτηρίζει «ιστορική». Ο Χαφτάρ ταξίδεψε πιθανότατα απευθείας από το Βερολίνο, εκεί όπου έγινε η Διάσκεψη για το θέμα της Λιβύης. Η άφιξή του στην Αθήνα έγινε γνωστή μόλις μισή ώρα πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου και αναγγέλθηκε από τα λιβυκά ΜΜΕ. Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την πληροφορία λίγη ώρα αργότερα και ακολούθως γνωστοποίησε το πρόγραμμα των συναντήσεων.

Η έλευση του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη συμφώνησε νωρίτερα ο στατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, όπως μετέδωσε το dpa. Ο Χάικο Μάας ταξίδεψε εκτάκτως στη Λιβύη στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί η εκεχειρία στην εμπόλεμη ζώνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις