Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Αρβανίτης στο thebest.gr: Τα fake news είναι ένα ρυπαρό τσουνάμι που έχει πλήξει και την Πάτρα

Κ. Αρβανίτης στο thebest.gr: Τα fake new...

Ο ευρωβουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ μιλά την Παρασκευή σ’ εκδήλωση στην αχαϊκή πρωτεύουσα  

 

Για τα fake news αλλά και τον μονοπωλιακό έλεγχο των ΜΜΕ στην Ελλάδα μιλά το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Ο κ. Αρβανίτης με αφορμή αυτή του την παρουσία στην αχαϊκή πρωτεύουσα, σημειώνει ότι η εκδήλωση ουσιαστικά σχετίζεται με την ποιότητα της ενημέρωσης στην χώρα μας.

«Επιμένω στο θέμα αυτό όχι επειδή ήρθα στην Πολιτική από τη Δημοσιογραφία, όχι εξαιτίας κάποιας συντεχνιακής εμμονής, αλλά επειδή η Ενημέρωση είναι κεντρικό θέμα της ποιότητας της Δημοκρατίας», σημειώνει με νόημα ο κ. Αρβανίτης.

«Η Ενημέρωση σήμερα δεν μαστίζεται μόνο από τα fake news αλλά και από φαινόμενα λογοκρισίας - ή και αυτο-λογοκρισίας - και παθογένειες που έχουν τη ρίζα τους στη νέα κατάσταση που δημιουργεί στην Βιομηχανία των ΜΜΕ ο μονοπωλιακός έλεγχος από μεγάλα συμφέροντα.

Όλα αυτά, σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες θα έπρεπε να μας δίνουν πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση πιο γρήγορα και πιο έγκυρα από κάθε άλλη εποχή.

Δεν είναι όμως έτσι. Εκλογικές αναμετρήσεις κρίνονται, πολιτικοί λοιδωρούνται, κοινωνίες ολόκληρες εξαχρειώνονται από φαντασιακές απειλές, ακόμη και στοιχειώδεις αντιλήψεις για την Υγεία μας διαβρώνονται από ένα «τσουνάμι» ψεύτικων, παραπλανητικών ειδήσεων», τονίζει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Μάλιστα ο κ. Αρβανίτης χαρακτηρίζει αυτό το τσουνάμι των fake news «ρυπαρό» από το οποίο γνωρίζει ότι στο παρελθόν - και με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα - έχει πληγεί και η ίδια την Πάτρα.

Για όλα αυτά ο ευρωβουλευτής θα συζητήσει την Παρασκευή το απόγευμα στις 7:00 στο θέατρο Επίκεντρο+ της Πάτρας με τη βουλευτή και πρώην Υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου και τον Δημοσιογράφο και Πανεπιστημιακό Δημήτρη Αλεξόπουλο.

«Τρεις άνθρωποι της Ενημέρωσης και της Πολιτικής σας περιμένουμε για να συζητήσουμε το καυτό ζήτημα της Ενημέρωσης, να ανιχνεύσουμε μαζί ένα καίριο ζήτημα για τη Δημοκρατία μας και την ποιότητά της», σχολιάζει σχετικά ο κ. Αρβανίτης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις