Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα κάγκελα οι κάτοικοι στη Μέση Αγυιά για την πλατεία Αποστολοπούλων

Στα κάγκελα οι κάτοικοι στη Μέση Αγυιά γ...

Το οικόπεδο που ήταν να γίνει πλατεία, απελευθερώνεται και πλέον οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του μπορούν να ανεγείρουν οικοδομή

Έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων της Μέσης Αγυιάς στην Πάτρα που βλέπουν να χάνεται πλέον η "πλατεία Αποστολοπούλων". Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης που αφορά στην συγκεκριμένη «Πλατεία των Αποστολοπούλων» το ποσό που έχει ορίσει ο Δήμος είναι 808.000 ευρώ και όχι 1.300,000 ευρώ, όπως αναγράφεται ότι δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Mιχάλης Αναστασίου.

Αναρωτιόμαστε, η λογική της Δημοτικής Αρχής είναι όλες χώροι των δυνάμει πλατειών να οικοδομηθούν εφ’ όσον δεν μπορούν να αποζημιωθούν στο σύνολό τους;

Αξιοσημείωτο είναι για κάποιους χώρους που προορίζονται για πλατείες  έχουν ήδη προχωρήσει οι αποζημιώσεις και έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν τα έργα ανάπλασης.

Άραγε, με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των χώρων που αποζημιώνονται;

Εναλλακτικοί τρόποι αποζημίωσης μπορεί να βρεθούν αρκεί να  υπάρχει η πολιτική βούληση.

Παρουσιάζεται πως τάχα προσπαθούν να εξαντλήσουν τα περιθώρια μήπως βρεθεί λύση, ενώ είναι οφθαλμοφανές ότι  η αρνητική απάντηση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι προαποφασισμένη.

Αναγνωρίζουμε ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όμως, και η σημερινή Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει στην ίδια λογική;

«Το μαχαίρι στο λαιμό» δεν έχει μπει μόνο στο Δήμο, όπως διατείνονται από το Δήμο, αλλά έχει μπει και στους 150 και πλέον κατοίκους της περιοχής μετά των οικογενειών τους (ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται) διότι οι κάτοικοι μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκαν την συγκεκριμένη εξέλιξη, που αφορά στην τύχη του μοναδικού ανοιχτού χώρου στην περιοχή.

Ευελπιστούμε ότι δεν θα θυσιαστεί το Κοινό Καλό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις