Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιουροβίζιον: Πολλοί οι "μνηστήρες" φέτος! Προστέθηκαν One, Ειρήνη Παπαδοπούλου και Θάνος Ολύμπιος

Γιουροβίζιον: Πολλοί οι "μνηστήρες&...

Η Ελλάδα όπως και όλες οι συμμετέχουσες χώρες θα πρέπει να έχουν καταθέσει τον φάκελο συμμετοχής τους έως τις 10 Μαρτίου 2020

Λίγο συγκεχυμένα είναι για την ώρα τα πράγματα σχετικά με την φετινή συμμετοχή μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον που θα φιλοξενηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφίων συμμετοχών είναι η 15η Ιανουαρίου 2020 χωρίς να αποκλείεται κάποια μικρή παράταση από την ΕΡΤ, η οποία πάντως υποχρεούται έως τις 10 Μαρτίου να έχει καταθέσει αναλυτικά τον φάκελο της συμμετοχής μας. Μέχρι πριν λίγες μέρες γράφτηκε παντού για την μόλις 17χρονη Stefania Liberakakis, η οποία ζει μόνιμα στην Ολλανδία και είναι ήδη είδωλο της ποπ μουσικής σκηνής εκεί. Η νεαρή ποπ σταρ με ελληνικές ρίζες έχει εμφανιστεί στα περσινά Mad VMAwards μαζί με την Ιλένια Ουίλιμας και την Κόνι Μεταξά και γενικά θεωρείται ένα πολύ φρέσκο και με ελπίδες διάκρισης κορίτσι. Ωστόσο εκτός από την Στεφανία Λυμπεράκη, άλλα δύο ονόματα, παίζουν δυνατά, του Ίαν Στρατή αλλά και του έμπειτρου γύρω από την Γιουροβίζιον λόγω παλαιότερων του συμμετοχών με την Κύπρο, Κωνσταντίνου Χριστοφόρου μαζί και με το συγκρότημα των One (είχαν πάει ξανά ως One και είχαν μάλιστα «σκίσει» παίρνοντας την 6η θέση το 2002).

Ο Ίαν Στρατής έχει εκδηλώσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Aκόμα όπως έγραψε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο τραγουδιστής Θάνος Ολύμπιος που έχει συνεργαστεί με τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα, όπως δημοσίευσε στα social media του, έστειλε το τραγούδι του αλλά και το αναλυτικό κόνσεπτ της πρότασης του στην ΕΡΤ ύστερα από πρόσφατη επικοινωνία που είχε μαζί του το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ.

Όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης γράφει αναλυτικά: ‘’πρόκειται για ένα τραγούδι σε στίχους Ελληνικούς του κορυφαίου στιχουργού-ποιητή Μάνου Ελευθερίου και μουσική δική μου όπου για την ώρα το demo έχει ενορχηστρωθεί με Ελληνικά παραδοσιακά όργανα όπως το σαντούρι, το κλαρίνο, η φλογέρα-σουράβλι κ.α όμως στην τελική του μορφή όπως ενημέρωσα το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ έχω την ‘’Ολύμπια’’ επιθυμία και ιδέα να υπάρξουν στην ενορχήστρωση (αλλά και επί σκηνής) αρχαία Ελληνικά όργανα όπως η ‘’αρχαία Ελληνική Λύρα’’, η φόρμιγξ, η βάρβιτος, ο αυλός ή ο δίαυλος κ.α. είτε συνδυασμός παραδοσιακών και αρχαίων Ελληνικών οργάνων που είναι και το πιθανότερο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι με αυτά τα όργανα επί σκηνής και με μία ανάλογη όμορφη ενδυμασία που να έχει Αρχαιοελληνικές επιρροές θα κάνουμε τεράστια εντύπωση και θα ξεχωρίσουμε. Αυτό θέλει άλλωστε η Eurovision κάτι που θα κάνει την διαφορά οπτικά αλλά και ακουστικά από τα υπόλοιπα κοινότυπα τραγούδια! Ελπίζω οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ να πιστέψουν στο κόνσεπτ μου το Παραδοσιακό-Αρχαιοελληνικό!’’.

Επίσης στα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφια φέτος για την Γιουροβίζιον ήρθε να προστεθεί και αυτό της τραγουδίστριας Ειρήνης Παπαδοπούλου που και καλή φωνή έχει και εντυπωσιακή κίνηση και φυσικά σέξι παρουσία στη σκηνή. Ειδικά μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της τραγουδιού "Κοίτα μην αγγίζεις" και την αισθησιακή της παρουσία στο βίντεο κλιπ, η Ειρήνη Παπαδοπούλου κέντρισε το ενδιαφέρον όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων στελεχών της μουσικής βιομηχανίας ενώ πολύ θετικά σχόλια έχει αποκομίσει και με το χορευτικό κομμάτι "Χαλάλι".

Ένας από αυτούς είναι και ο Doron Medalie, ο οποίος είναι ο συνθέτης του τραγουδιού "Toy" που ερμήνευσε η Netta για το Ισραήλ και κέρδισε τη Eurovision το 2018 αφήνοντας τελικά 2η την Ελένη Φουρέιρα και το εντυπωσιακό «Fuego» για λογαριασμό της Κύπρου.

Τα ονόματα φαίνεται πως δεν σταματούν εδώ καθώς έχουν γραφτεί και αυτά του Γιάννη Μωραΐτη, ο οποίος έχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ Βαλκανικών χωρών και το 2018 είχε προσπαθήσει να πάρει το χρίσμα για τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision και να διαγωνιστεί στον ημιτελικό ο οποίος τελικώς…ποτέ δεν έγινε μιας που υπήρξε απόσυρση των τότε υποψηφίων (Κετιμέ-Χοροσταλίτες) και την χώρα μας εκπροσώπησε τελικώς η Γιάννα Τερζή με το “Ονειρο μου”.

Η δική του πρόταση ήταν το “Οι πολλοί είμαστε ένα” του Ανδρέα Λάμπρου.

Τέλος η Leea Nanos είναι ένα ακόμα όνομα σύμφωνα με Γαλλική ιστοσελίδα, η οποία έγινε γνωστή στο Ελληνικό κοινό το 2016 ως η Ελληνίδα από την Μελβούρνη που προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Αυστραλία χωρίς και εκείνη με τη σειρά της να τα καταφέρει. Ξεκίνησε να τραγουδάει από τα 10 της χρόνια, πολλοί την κρίνουν έως ιδιαίτερα ταλαντούχα ενώ το”Set me free” είναι το τραγούδι που προωθεί τον τελευταίο καιρό

Να προσθέσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΡΤ προσανατολίζεται στο να κάνει επιλογή και ανάθεση χωρίς τη διαδικασία ανοικτού τελικού.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των τριών Ολλανδών παρουσιαστών της Γιουροβίζιον.

Πρόκειται για την ηθοποιό και παρουσιάστρια Σαντάλ Γιάνσεν, την παρουσιάστρια και τραγουδίστρια Εντσίλια Ρόμπλι που έχει συμμετάσχει δύο φορές στη Eurovision και τον παρουσιαστή, τραγουδιστή και σχολιαστή του διαγωνισμού για την ολλανδική τηλεόραση Γιαν Σμιτ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight