Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έτσι θα είναι η νέα πλατεία στο τέρμα της Αγίας Σοφίας

Πάτρα: Έτσι θα είναι η νέα πλατεία στο τ...

Σε παιδότοπο και χώρο αναψυχής μετατρέπεται το οικόπεδο

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της διαμόρφωσης της πλατείας στη συμβολή των οδών Θράκης, Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, καθώς πριν από λίγες ημέρες, όπως πληροφορείται το thebest.gr, αναδείχθηκε ο ανάδοχος που θα αναλάβει να κατασκευάσει την πλατεία. Πρόκειται για τον χώρο που βρίσκεται δίπλα από μεγάλο σούπερ μάρκετ στο κάτω μέρος της Αγίας Σοφίας, εκεί όπου παλαιότερα λειτουργούσε το λούνα παρκ του Αγίου Αλεξίου και μέχρι σήμερα ήταν μία αναξιοποίητη έκταση.

Tο έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκρίθηκε η ένταξη του Έργου «Διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Θράκης Ιωαννίνων και Αγ. Σοφίας», συνολικού προϋπολογισμού 770.000 ευρώ. Το ποσό των 391.952 ευρώ θα δοθεί από το Πράσινο Ταμείο και το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από πόρους του Δήμου.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού στην υπό κατασκευή πλατεία, προβλέπονται παρεμβάσεις και υλικά φιλικά στο περιβάλλον, με έμφαση στον εμπλουτισμό του πρασίνου καθώς δημιουργείται ένας πνεύμονας πρασίνου με περιβαλλοντική ευαισθησία- χρηστικότητα  και πρόβλεψη δραστηριοτήτων για πολίτες όλων των ηλικιών και δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της πλατείας.                

Συγκεκριμένα, η πλατεία χωρίζεται σε 3 ζώνες οι οποίες θα έχουν την δική της χαρακτήρα και λειτουργικότητα. 

Η ζώνη επί της Αγ. Σοφίας (το πλακόστρωτο τμήμα με βοτσαλόπλακες) θα είναι η πλατεία για όσους επιθυμούν να περάσουν το χρόνο τους στα καθιστικά – παρτέρια παρακολουθώντας την κίνηση της οδού Αγ. Σοφίας. Η κεντρική ζώνη, δηλαδή η πράσινη περιοχή διαμορφώνεται ως πάρκο - κήπο με τραπεζόπαγκους.

Η ζώνη στη πλευρά της οδού Ιωαννίνων, διαμορφώνεται σε σύγχρονο παιδότοπο για ηλικίες 1-17 ετών το οποίο θα είναι χωρισμένο σε ηλιακές ομάδες και δραστηριότητες. Η βασική αρχή του σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των χρηστών του χώρου, δηλαδή ένα πάρκο φιλικό (σε αντίθεση με την υφιστάμενη κατάσταση που αποτελεί προσωρινό σκουπιδότοπο) και ευχάριστο στους πολίτες προσανατολισμένο στην χρήση αναψυχής, άθλησης, και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μερικές από τις παρεμβάσεις της ανάπλασης σε αυτή την κατεύθυνση είναι χώρο περιπάτου - σύγχρονο παιδότοπο με ζώνες νηπίων - παίδων και τμήμα στίβο μάχης που οριοθετείται με φύτευση και μεταλλική περίφραξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις