Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν τα «Ταξίδια Ιστορίας» στο Αίγιο – Στις 20/1 με ομιλία της καθηγήτριας, Μαρίας Ευθυμίου

Ξεκινούν τα «Ταξίδια Ιστορίας» στο Αίγιο...

Θ' ακολουθήσει στις 24/2 ομιλία του Καθηγητή Θάνου Βερέμη

Ο Δήμος Αιγιαλείας  σε  συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας ξεκινάει θεματικές εκδηλώσεις - ανοιχτά καλέσματα ιστορικού περιεχομένου στους κατοίκους της Αιγιάλειας, εν όψει  του  εορτασμού  της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 & της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η ουσιαστική εκμάθηση της ιστορίας μέσω μιας άλλης προσέγγισης. Εγκεκριμένοι ομιλητές- ερευνητές θα ξεδιπλώσουν το ιστορικό νήμα και θα οδηγήσουν τους παρευρισκόμενους  στα δύσκολα μονοπάτια της ιστορίας.

Τα ιστορικά ταξίδια, ξεκινούν με την εναρκτήρια εκδήλωση την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 18:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» στο Αίγιο, με την ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μεγάλες τομές στην ιστορία του 1821» .

Η ιστορική διαδρομή  συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με ομιλητή τον κ. Βερέμη Αθανάσιο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η κοινωνία των επαναστατημένων Ελλήνων»  τη Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου 2020  στις 18:30,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις