Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δικαστήριο ζήτησε από το Netflix να κατεβάσει την ταινία με τον ομοφυλόφιλο Χριστό

Δικαστήριο ζήτησε από το Netflix να κατε...

Χαμός από αντιδράσεις

Δικαστής στη Βραζιλία ζήτησε από το Netflix να κατεβάσει μια ταινία του στην οποία ο Χριστός εμφανίζεται ως ομοφυλόφιλος άνδρας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται:

«Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης (…) δεν είναι απόλυτο».

«Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού», μια ταινία της ομάδας Porta dos Fundos, εμφανίζει τον Χριστό να φέρνει στο σπίτι του για να συναντηθεί με την οικογένειά του τον σύντροφό του.

Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix τον προηγούμενο μήνα και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από την πλατφόρμα να κατεβάσει την ταινία.

Η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της ταινίας και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Netflix πρέπει να την κατεβάσει.

 

Ωστόσο ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την λογοκρισία.

Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.

Ο γιος του Εντοάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι» στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας».

Στις 24 Δεκεμβρίου άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία των Porta dos Funtos στο Ρίο με βόμβες μολότοφ.

Στην υπόθεση της ταινίας που διαρκεί 47 λεπτά, ο Ιησούς γίνεται 30 ετών και φέρνει στο σπίτι τον σύντροφό του για να γνωρίσει την οικογένειά του. Η ταινία περιγράφεται από την πλατφόρμα ως ένα βέβηλο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα από τους Porta dos Fundos.

Οι Porta dos Fundos, που στα πορτογαλικά σημαίνει πίσω πόρτα, είναι μια ομάδα πέντε ανθρώπων από το Rio de Janeiro που ξεκίνησαν να κάνουν στο YouTube βιντεάκια με παρωδίες και αυτή τη στιγμή στο κανάλι τους έχουν 16,2 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις