Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2019 σύμφωνα με τους σινεφίλ αναγνώστες του flix.gr

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2019 σύμφωνα...

Πρωτιά για το "Joker" - Μέσα και οι "Εκδικητές, Η Τελευταία Πράξη", το "Πράσινο Βιβλίο", ο "Ιρλανδός" και τα "Παράσιτα"

Ενδιαφέρον έχει η δεκάδα των καλύτερων ταινιών του 2019, όπως την ψήφισαν οι αναγνώστες του σινεφίλ σάιτ flix.gr. Tην πρωτιά κατέκτησε η ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς με τον απίστευτο Χοακίν Φίνιξ που ξεπέρασε τα 900.000 εισιτήρια στη χώρα μας και συζητήθηκε όσο καμία άλλη με περιστατικά κιόλας που είχαν χρόνια να συμβούν όπως την παρέμβαση της αστυνομίας σε 2 περιπτώσεις στην Αθήνα προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που είχαν παρεισφρήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβαλλόταν το “Joker”.

Η 10άδα αναλυτικά όπως προέκυψε από τις ψήφους και προτιμήσεις του κοινού έχει ως εξής:

10. Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος του Χου Μπο

Ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο τιτάνιας διάρκεια τεσσάρων ωρών που καθήλωσε τους σινεφίλ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου προβλήθηκε.

9. Πόνος και Δόξα του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Μια μελαγχολική ελεγεία για το να μεγαλώνεις και να αναπολείς, να μετανιώνεις και να συγχωρείς, να προχωράς μπροστά, να συμφιλιώνεσαι με το παρελθόν και με την ιδέα του θανάτου, να μαθαίνεις τελικά να ζεις πιο γεμάτα, πιο ειλικρινά. Η καινούρια ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ με τον Αντόνιο Μπαντέρας που ήταν υποψήφιος και για την Χρυσή Σφαίρα συγκίνησε τους σινεφίλ. Την είδαμε και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

8. Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη των Τζο και Άντονι Ρούσο

Αν ο «Πόλεμος της Αιωνιότητας» ήταν το πιο τολμηρό και σκοτεινό κεφάλαιο του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, τότε η φυσική του συνέχεια, ήταν η «Τελευταία Πράξη» που «έσκισε» εισπρακτικά διεθνώς και στη χώρα μας με πάνω από 550.000 εισιτήρια. Η συγκεκριμένη υπερηρωική ταινία άρεσε πολύ όχι μόνο στους φανατικούς της Μάρβελ και εντυπωσίασε και με τις πολλές cameo εμφανίσεις γνωστών σταρ.

7. Το Πράσινο Βιβλίο του Πίτερ Φαρέλι

Με τους έξοχους Βίγκο Μόρτνεσεν και Μαχερσάλα Αλι, μία ταινία που έφτασε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στην απονομή του 2019. Την είδαμε και συγκινηθήκαμε και στην Πάτρα, σε Βέσο Μάρε και Πάνθεον.

6. Κάποτε στο... Χόλιγουντ του Κουέντιν Ταραντίνο

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έφτιαξε μία ακόμα μοναδική ταινία με σταρ τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ και μαζί την Μάργκοτ Ρόμπι ως Σάρον Τέιτ.

5. Η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που εκτυλίσσεται στην Αγγλία των αρχών του 18ου αιώνα με την Ολίβια Κόλμαν ως Βασίλισσα Αννα, τον έφερε δυναμικά στα Όσκαρ με 10 υποψηφιότητες. Κέρδισε τελικά μόνο η Ολίβια Κόλμαν αλλά ο απόηχος της ταινίας ήταν μεγάλος.

4. Ιστορία Γάμου του Νόα Μπόμπακ

Πολλοί το χαρακτήρισαν το «Κράμερ Εναντίον Κράμερ» της εποχής μας. Με τον έξοχο Άνταμ Ντράιβερ και την Σκάρλετ Γιόχανσον. Είχε 6 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες. Κέρδισε τελικά μόνο η Λόρα Ντερν την Χρυσή Σφαίρα β’ γυναικείου ρόλου. Το είδαμε και στην Πάτρα.

3. Ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Μάρτιν Σκορσέζε επέστρεψε με το απόλυτο γκανγκστερικό έπος διάρκειας 3 και πλέον ωρών και καθήλωσε το κοινό.

2. Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-χο

Με πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box-office και μια διαφαινόμενη λαμπρή Οσκαρική πορεία, τα «Παράσιτα» του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο έγιναν η μεγάλη έκπληξη. Η ταινία που είδαμε και στην Πάτρα στο Πάνθεον τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών 2019.

1. Joker του Τοντ Φίλιπς

*Στην πρώτη δεκάδα δεν χώρεσαν το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται» της Σελίν Σιαμά, το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» του Λι Τσανγκ-ντονγκ, το «Μεσοκαλόκαιρο» του Αρι Αστερ, το «Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ» των Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι, η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, το «Star Wars: Skywalker Η Ανοδος» του Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, το «Καπερναούμ» της Ναντίν Λαμπακί, το «Δυστυχώς Απουσιάζατε» του Κεν Λόουτς, το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι, το «Κόντρα σε Ολα» του Τζέιμς Μάνγκολντ με τον Ματ Ντέιμον και τον Κρίστιαν Μπέιλ και το θρίλερ «Εμείς» του Τζόρνταν Πιλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture