Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιπλέον παράσταση με ελεύθερη είσοδο στην παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ για το Εργατικό κέντρο

Επιπλέον παράσταση με ελεύθερη είσοδο στ...

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για παιδιά εργαζομένων και ανέργων συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και καλεί όλα τα παιδιά των εργαζομένων να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τίτλο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα». Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία μέλη μας, να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν μαζικά τα μέλη τους.

Η παιδική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Γενάρη (ώρα έναρξης 11:00πμ) στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλωνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ευχαριστεί θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, αλλά και τους συντελεστές της παράστασης που δέχτηκαν να πραγματοποιήσουν μια επιπλέον παράσταση, εκτός προγράμματος για τα παιδιά των εργαζομένων, μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Πρόκειται για το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας. Ένα ορφανό, χαρισματικό αγόρι, ο Μέλιος, διψάει για μόρφωση. Η λαχτάρα του για μάθηση, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, του δίνει ώθηση και φτερά. Φως, στήριγμα και οδηγός του σε αυτήν τη διαδρομή είναι ο δάσκαλός του, ο οποίος τον βοηθά να φύγει απ’ το χωριό και να συνεχίσει τις σπουδές του στην πόλη. Αγωνίζεται να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ζει μια μεγάλη περιπέτεια και παίρνει δύναμη από τα γράμματα, τη γνώση και τα βιβλία. Στα δύσκολα βήματά του συναντά καλούς φίλους, αλλά και σκληρούς ανθρώπους. Ο Μέλιος όμως παλεύει να φτάσει ψηλά στ’ άστρα. Γνωρίζει την προδοσία και τη φιλία, το μίσος και την τρυφερότητα, δοκιμάζεται και αδικείται, αγαπά και αγαπιέται, υποστηρίζει με πάθος την ειλικρίνεια και την αλήθεια.

Το ταξίδι του προς την ενηλικίωση, που κυλά όπως το μεγάλο ποτάμι της πολιτείας του, άλλοτε με ορμή και άλλοτε γαλήνια, άλλοτε με πίκρες και άλλοτε με χαρές, θα τον σημαδέψει για πάντα.

Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου. Θεατρική Διασκευή: Γιάννης Ρήγας. Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ. Πρωτότυπη μουσική: Κλέων Αντωνίου. Κίνηση: Κωνσταντίνα Λάλλου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Μάγια Ανδριανού. Φωτισμοί: Richard Antony Λούκας.

 

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Βάσω Ασίκογλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τσιώτας.

 

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις