Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Φινλανδία: Η 34χρονη Πρωθυπουργός προωθεί 4ήμερη και 6ωρη εργασία

Φινλανδία: Η 34χρονη Πρωθυπουργός προωθε...

Το σχέδιο της κυβέρνησής της για τους εργαζόμενους στη χώρα της

Ενα πρωτοποριακό σχέδιο που θα οδηγήσει σε ένα σημαντικά μειωμένο ωράριο εργασίας βάζει μπροστά η κυβέρνηση της Φινλανδίας.

Με πρωτοβουλία της 34χρονης πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν, ο κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός της Φινλανδίας στοχεύει να μειώσει τόσο τις ημέρες όσο και τις ώρες εργασίας. Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, αναφερόμενη στο εργασιακό ωράριο, υποστήριξε ανοικτά ότι «οι άνθρωποι πρέπει να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, τους αγαπημένους τους, με τα χόμπι τους και άλλα πεδία, όπως οι τέχνες».

Η Σάνα Μαρίν προσέθεσε ότι «το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια» και υποστήριξε ότι «οι άνθρω Η Σάνα Μαρίν τόνισε ότι «το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια» και υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο». Συγκεκριμένα, το πλάνο της για τα εργασιακά στη Φινλανδία προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας τεσσάρων -αντί πέντε- ημερών την εβδομάδα, με 6ωρο ωράριο, αντί των 8 ωρών που ισχύουν σήμερα.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας προσέθεσε ότι ο στόχος της είναι η ευημερία των πολιτών και επανέλαβε ότι «το 6ωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά».    Η Μαρίν είχε διατυπώσει τη συγκεκριμένη άποψη όταν ήταν υπουργός Μεταφορών της Φινλανδίας, λέγοντας, τότε, ότι η μείωση του ωραρίου θα ευνοούσε την αποδοτικότητα των εργαζομένων.

Η πρότασή της για εβδομάδα 4 ημερών 6ωρης εργασίας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον υπουργό Παιδείας Λι Αντερσον και άλλους κυβερνητικούς εταίρους. ποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις