Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων, την Πρωτοχρονιά ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Βασιλε...

Θα τελέσει το πρωί την Θεία λειτουργία

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου Βραχνεΐκων θα βρίσκεται το πρωί της Πρωτοχρονιάς, την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος όπου και θα τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Ο Άγιος Βασίλειος υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της Χριστιανικής Εκκλησίας, ένας σπουδαίος ιεράρχης και κορυφαίος θεολόγος, γι’ αυτό και ανακηρύχτηκε Άγιος και Μέγας. Είναι ένας από τους Πατέρες της Εκκλησίας κι ένας από τους Τρεις Ιεράρχες. Η μνήμη του εορτάζεται και τιμάται την 1η Ιανουαρίου από τους Ορθοδόξους (14 Ιανουαρίου απ’ όσους ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο) και στις 2 Ιανουαρίου από τους Καθολικούς. Η μνήμη του συνεορτάζεται στις 30 Ιανουαρίου, κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών, των τριών Φωστήρων της γνώσης μαζί με τους δύο άλλους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Ο Άγιος Βασίλειος είχε γεννηθεί το 330 μ.Χ. στην Καισάρεια της Καππαδοκίας (σημερινή Καϊσερί της Τουρκίας) και ήταν γιος του Ποντίου ρήτορα (δικηγόρου της εποχής) Βασιλείου και της Εμμέλειας, η μνήμη της οποίας τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία μαζί με του υιού της. Ο Μέγας Βασίλειος υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας, με καθοριστική συνεισφορά στη διατύπωση του δόγματος της Αγίας Τριάδας, όπως διαβάσαμε στο www.sansimera.gr ενώ συνέταξε και Θεία Λειτουργία («Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου») που τελείται πάντοτε στους ναούς την Πρωτοχρονιά. Τα έργα του διακρίνονται σε δογματικά, αντιαιρετικά, ασκητικά, πρακτικά, ομιλίες και επιστολές.

Σε όλη τη σύντομη ζωή του αγωνίστηκε για την ενότητα της Χριστιανικής Εκκλησίας, που μαστιζόταν στην εποχή του από θεολογικές έριδες σχετικά τις δοξασίες του Αρείου. Εκοιμήθη την 1η Ιανουαρίου του 379 σε ηλικία μόλις 49 ετών και ετάφη με μεγάλες τιμές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις