Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαϊκές αγορές Πάτρας: Παρανομία, Μαυραγορίτες και Λαθραίοι...

Λαϊκές αγορές Πάτρας: Παρανομία, Μαυραγο...

Οι σύλλογοι των λαϊκών αγορών ζητούν εδώ και τώρα λύσεις

Πλήρης ανομία "βασιλεύει' στις λαϊκές αγορές της Πάτρας σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε στο δήμο Πατρέων ο Σύλλογος Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών αγορών "ο Άγιος Τρύφων" και το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών "ο Άγιος Ανδρέας".

Οι δυο φορείς έχουν κάνει επανειλημμένες αναφορές στην Αστυνομία, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στην Περιφέρεια και στο δήμο Πατρέων όπου επανέρχονται για να αναδει΄ξουν τα κακώς κείμενα των λαϊκών αγορών, περιγράφοντας μια κατάσταση όπου οι νόμιμοι πολιορκούνται από τους παράνομους και εν πολλοίς ο καθείς κάνει ότι θέλει χωρίς επιπτώσεις.

Στη νέα αναφορά τους  προς το δήμο Πατρέων, οι δυο σύλλογοι περιγράφουν μια εικόνα λαϊκών αγορών όπου λαμβάνουν χώρα τόσο παραβατικές συμπεριφορές που άπτονται τυπικών διοικητικών παραβάσεων αλλά και σοβαά ποινικά αδικήματα.

Όπως τόνισε στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο Προεδρος του συλλόγου "ο Άγιος Τρύφων" Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τα θέματα αυτά έχουν εκτεθεί στις υπηρεσίες και τους πολιτικούς αρμοδίους του δήμου Πατρέων από τον Ιανουάριο του 2014 με έγγραφες αναφορές τις οποίες κοινοποίησαν και στους αρμόδιους φορείς όπως σητν Περιφέρεια, σητν Αστυνομία και στον Εισαγγελέα.

Τα ίδια θέματα όμως συνεχίζουν να υφίστανται μέχχρι και σήμερα με σοβαρά προβλήματα που άπτονται τόσο των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται έμποροι και παραγωγοί όσο κυρίως σοβαρών αξιόποινων πράξεων που διαπράτονται κρυφά μέσα και περιμετρικά των λαϊκών αγορών.

Στο υπόμνημα αναφέρεται οτι περιμετρικά των λαϊκών αγορών, εκτός οριοθετημένων χώρων, εγκαθίστανται παράνομα διάφοροι "πωλητές" οι οποίοι όχι μόνο δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα όπως άδειες ασκήσεως επαγγέλματος , φορολογικά έγγραφα κτλ. αλλά πωλούν προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, δεν συνοδεύονται από τα νόμιμα παραστατικά, γιατί προέρχονται από πράξεις λαθρομπορίας αλλά και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος (λαθραία τσιγάρα μέχρι κλεμμένα αγροτικά προϊόντα εποχής).

Το φαινόμενο κατάληψης χώρων από πωλητές που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια είναι σοβαρό και εντός των οριοθετημένων χώρων των λαϊκών.

Επίσης καθημερινά παράνομοι πωλητές καταλαμβάνουν θέσεις νόμιμων πάγκων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έριδες και διαπληκτισμοί.

 

Οι δυο σύλλογοι προειδοποιούν ακόμη και για φαινόμενα αυτοδικίας σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτελεσματικός και συνεχής έλεγχος καθώς η συμπεριφορά των παράνομων είναι προκλητική και υβριστική.

Τέλος οι δυο σύλλογοι επισημαίνουν οτι σε ένα χώρο όπου κινείται πολύς κόσμος είναι σύνηθες το φαινόμενο των μικροκλοπών και κάθε άλλου είδους μικροεγκληματικότητα και συνεπώς απαιτείται μόνιμη και αποτελεσματική εποπτεία από ένστολους αστυνομικούς.

Οι δυο σύλλογοι στρέφονται στο δήμο Πατρέων ως καθ' ύλην αρμόδιο για να ρυθμίσει τα θέματα των λαίκών και ζητούν να συγκροτηθούν κλιμάκια ελέγχου από την ΕΛΑΣ που να έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να κάνουν συστάσεις στους παρανομούντες, που δεν απομακρύνονται καν από το χώρο μετά την αποχώρηση των αστυνομικών, αλλά θα πρέπει να προβαίνουν σε άμεσες κατασχέσεις των λαθραίων και ενδεχομένως κλεμμένων προϊόντων τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

 

Η περίπτωση της οδού Σαρανταπόρου

Η ανεξέλεγκτη δράση των παρανόμων στις λαϊκές έχει επιπτώσεις και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αντίδραση των κατοίκων της οδού Σαρανταπόρου, στη συνοικία της Αγίας Σοφίας όπου προσέφυγαν στο Συνήγορο του Πολίτη γιατί ο Δήμος Πατρέων και οι αρμόδιες αρχές δεν κάνουν τίποτα για την κατάληψη του δρόμου από δεκάδες παράνομους εμπόρους.

Στην περιοχή άτομα έχουν μετατρέψει ακόμη και τους θαλάμους των ασανσέρ σε ουρητήρια!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις