Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντίσταση Πολιτών: Καταγγέλλει ρύπανση των Αγίων Θεοδώρων Ηλείας από Σφαγεία

Αντίσταση Πολιτών: Καταγγέλλει ρύπανση τ...

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα

Στο Περιφερειακό Συμβούίο ζητά να έρθει το θέμα της ρύπανσης των Αγίων Θεοδώρων Ηλείας από Σφαγεία, με ανακοίνωσή της, η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας.  Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Στο πλαίσιο της 16ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακού Δυτικής Ελλάδας, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, η παράταξη Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας υπέβαλε αίτημα συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τον κανονισμό, με Θέμα: «Ρύπανση και μόλυνση  των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών Ηλείας από την FRAGECO HELLAS  EΠΕ και τα παρακείμενα σφαγεία».

Το πρόβλημα της ρύπανσης και μόλυνσης του ρέματος της Βροντούς που απορρέει στην περιοχή του Εθνικού πάρκου «Κοτυχίου–Στροφυλιάς», μεταφέρει τα απόβλητα-λύματα του εργοστασίου της «FRAGECO HELLAS EΠΕ» και των παρακείμενων σφαγείων. H κατάσταση μπορεί να χαρακτηρισθεί κάτι παραπάνω από τραγική αφού οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων Ηλείας με την δυσοσμία και το αποπνικτικό νέφος βρίσκονται σε απόγνωση. Αυτό  που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής με τη δυσοσμία δεν υποφέρεται και απειλεί την υγεία και τη ζωή τους. Υπήρξαν κατά το παρελθόν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση οριστικής λύσης του προβλήματος που προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση.

Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, άτολμη κατ΄ επανάληψη, λειτούργησε παρελκυστικά και κατευναστικά με συνεχείς διαβεβαιώσεις δεν έδωσε λύση στο χρόνιο πρόβλημα απαξίωσης της ζωής των κατοίκων δεν επέβαλλε την συμμόρφωση των εταιρειών.  Η περιβαλλοντική υποβάθμιση συνεχίζετε αφού η ρύπανση, η μόλυνση και η δυσοσμία έχει πλέον διαπιστωθεί και με τον ποιό εμφατικό τρόπο. Καταγράφεται στην 26σέλιση έκθεση του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών του κου  Λεωτσινίδη που κρούει τον κώδωνα για την υγεία και ζωή των κατοίκων.

Στην περιφερειακή αρχή είναι γνωστή επίσης και η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που την καλείται να προβεί, όταν ο ρυπαίνων δεν συμμορφώνεται σε δραστικότερες ενέργειες όπως η άρση της αδειοδότησης και τελικά η σφράγιση, κ.α.

Οι κάτοικοι δεν είναι διατιθέμενοι να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες, ούτε να δεχτούν την ατελείωτη κωλυσιεργία των υπηρεσιών. Για αυτό κινητοποιούνται και περιμένουν από την νέα Περιφερειακή Αρχή άμεσα τις πρωτοβουλίες της.

Η Περιφερειακή Αρχή μέσου του Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη δεσμεύτηκε για την συζήτηση του Θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου".

Στη φωτό ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις