Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» στην χριστουγεννιάτικη Πάτρα

Τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» στην χρι...

Περίπου 120 πρόσφυγες διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της πόλης  

Τον δικό τους Γολγοθά συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι περίπου 120 πρόσφυγες που ζουν χωρίς στέγη και τα απολύτως απαραίτητα, στην Πάτρα.

Στην "παρέα" και ο δικός τους "Λουκάνικος" που τον αποκαλούν "Τζίμη", το αδεσποτάκι τους που έχει ιδιαίτερη "συμπάθεια" στα περιπολικά.

Περιφέρονται μεταξύ Λαδόπουλος, Πειραϊκής-Πατραϊκής και παλιό Τελωνείο, χωρίς κάπου ζεστά και καθαρά να κοιμηθούν, χωρίς δικαιώματα στην περίθαλψη, χωρίς έστω την ελπίδα να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά πρόσφυγας που ζει αυτή την περίοδο στην Πάτρα πήρε κάρτα αιτούντος άσυλου το καλοκαίρι του 2019 και το ραντεβού του να περάσει για συνέντευξη ασύλου ορίστηκε τον Φλεβάρη του 2024!

Όπως μας λέει το μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων-Μεταναστών: «Τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος 4,5 χρόνια άστεγος, άνεργος, δίχως επίδομα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, δίχως ΑΜΚΑ και πρόσβαση στη δημόσια υγεία; Δίχως τίποτα. Αυτός και η απόγνωσή του να τρώει τα σωθικά του κάθε μέρα».

Οι πρόσφυγες της Πάτρας ζουν από τις προσπάθειες των εθελοντών, Πατρινών κι Ευρωπαίων που καθημερινά τους μαγειρεύουν και τους προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό. Έμπρακτη και η συνδρομή του Δήμου ο οποίος προσφέρει τρόφιμα για τα γεύματα που κρατούν ζωντανούς αυτούς τους ανθρώπους.

«Ωστόσο τους λείπει η προοπτική, οι πολιτικές ένταξης στην χώρα εφόσον αποφασίσουν να μείνουν εδώ. Υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία και αποτελούν τα εύκολα θύματα κυκλωμάτων κι εμπορείου. Αφήστε το κυνηγητό που υφίστανται από τις διωκτικές Αρχές, επειδή κάποιοι λίγοι προσπαθούν να διαφύγουν μέσω του λιμανιού», σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου που θυμίζει, λόγω των ημερών ότι η «Φάτνη στήθηκε στο έδαφος της προσφυγιάς». «Ο πλησίον στην Πάτρας είναι ο μετανάστης», συμπληρώνει, ανακαλώντας στην μνήμη του όσα είπε από την αχαϊκή πρωτεύουσα τον Φλεβάρη του 2018 ο Μητροπολίτης Κορέας κι Έξαρχος Ιαπωνίας, κ.κ. Αμβρόσιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις