Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσερνόμπιλ 33 χρόνια μετά - Το ΒΙΝΤΕΟ των Πατρινών που πήγαν εκεί

Τσερνόμπιλ 33 χρόνια μετά - Το ΒΙΝΤΕΟ τω...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ετοίμασαν βίντεο το οποίο συνδέει αυτά που συνέβησαν πριν 33 χρόνια και το σήμερα

Μια ομάδα Πατρινών από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους που ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία με εξαίρεση τον επαγγελματία της παρέας και ταυτόχρονα αγαπά τα ταξίδια, όταν βρίσκει ευκαιρία οργανώνει «αποδράσεις». Ο λόγος για τους : Ηλία Νικολάου (Ιδιώτης Παιδίατρος), Κωνσταντίνα Γκουβέλη (Ιδ. Υπάλληλος), Χρήστο Ζάχο (Πλοίαρχος Α’), Δημήτρη Γεωργόπουλο (Ασφαλιστικός Πράκτορας, Βιντεολήπτης) και Ασπασία Σακκάτου (Εκπαιδευτικός).

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ταξίδεψαν στο Τσερνόμπιλ σε «έναν τόπο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο». «Σκοπός των ταξιδιών μας είναι η γνωριμία μας με τον τόπο που επισκεπτόμαστε, με την ιστορία του, τα ήθη και τα έθιμά του. Θέλουμε να γεμίζουμε τη βαλίτσα της επιστροφής με αναμνήσεις, εμπειρίες όμορφες εικόνες και αξέχαστες στιγμές» λέει στο thebest.gr o παιδίατρος Ηλίας Νικολάου. Οι περιγραφές του και οι εικόνες της ομάδας από το ταξίδι αποκαλυπτικές. Καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει πλήρως το μέγεθος της καταστροφής. Οι εικόνες που θα δείτε είναι από την πόλη του Πρίπιατ των 50.000 κατοίκων και των γύρω χωριών στα οποία παρά την καταστροφή η φύση έχει κάνει ήδη τη δική της δουλειά…

Όποια περιγραφή, όποια φωτογραφία δε μπορεί να περιγράψει το μέγεθος της καταστροφής. Περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους παίρνοντας μαζί μόνο τα ατομικά τους έγγραφα. Ερειπωμένα κτίρια, σπίτια, εγκαταστάσεις και γήπεδα, έχουν κατακλυστεί από την βλάστηση. Η φύση μετά από 33 χρόνια ανενόχλητη έχει καλύψει σε μεγάλο ποσοστό κάθε ανθρώπινο ίχνος. Η εγκαταλελειμμένη πόλη του Πρίπιατ των 50.000 κατοίκων και των γύρω χωριών εμφανίζεται μέσα σε ένα τεράστιο δάσος. Κοιτώντας γύρω σου δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να θαυμάσεις το μεγαλείο της φύσης. μας είχε πει ο παιδίατρος Ηλίας Νικολάου.

Από αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι γύρισαν πιο πλούσιοι σε φωτογραφικό και όχι μόνο υλικό. Γι' αυτό και ετοίμασαν ένα βίντεο διάρκειας 30 περίπου λεπτών που συνδέει το χθες με το σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις