Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κληροδοσία σε 26 κοπέλες πολυτέκνων που παντρεύτηκαν

Πάτρα: Κληροδοσία σε 26 κοπέλες πολυτέκν...

Από πόρους του κληροδοτήματος Αναγνωστόπουλου

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου σε μια λιτή τελετή στα γραφεία της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων  απονεμήθηκαν 26 κληροδοσίες. Όπως είπε και στην σύντομη ομιλία της η Πρόεδρος Αναστασία Μανωλοπουλου, αφορούν σε κοπέλες που παντρεύτηκαν τα έτη 2013-2016, σύμφωνα με την προκήρυξη που υπήρξε και κυρίως κατά την βούληση του δωρητή αείμνηστου Αναγνωστόπουλου.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης:

«Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, το συμβούλιο βρήκε λύσεις και ενεργοποιήθηκε, για τα καλά, πλέον, το κληροδότημα και οι σκοποί του. Έτσι με την τελευταία απονομή, όπου καλύφθηκαν για 4 έτη κοπέλες που παντρεύτηκαν κατά το έτος που προκηρύσσεται,  ολοκληρώνεται ένας κύκλος που κάλυψε όλα τα προηγούμενα έτη. Υπενθυμίζεται ότι όταν ενεργοποιήθηκε το κληροδότημα, λίγα χρόνια πριν, έλαβαν ποσά το Άσυλο Ανιάτων, το ορφανοτροφείο του Σπάτα καθώς και η Παντάνασσα στην οποία τελείται και το μνημόσυνο του δωρητή κάθε τέλος έτους.

Το ΔΣ φιλοδοξεί πλέον η απονομή να γίνεται κάθε χρόνο τόσο στα άνω τρία ιδρύματα όσο και στις 10 κοπέλες, όπως ορίζει το καταστατικό της οργάνωσης.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μπορεί να μην δίνει λύσεις αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα μικρό βοήθημα.

Άλλωστε η κ. Μανωλοπουλου εδώ και πολλά χρόνια έχει επισημάνει την ανάγκη ενεργοποίησης των τόσων πολλών κληροδοτημάτων που υπάρχουν και συχνά πυκνά «λιμνάζουν», ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε που υπάρχει μεγάλη ανάγκη (για χρήματα, κτίρια κοκ)

*Στις φωτογραφίες τα μέλη του Δ.Σ.: Αναστασία Μανωλοπούλου – Πρόεδρος, πατήρ Ελευθέριος Αναστασόπουλος - Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ζωγράφος – Ταμίας, Δημήτρης Μαραβέλιας - Μέλος

Από την εκδήλωση απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μέλος του ΔΣ κ. Κ. Σπανος.

Διακρίνεται επίσης η γραμματέας Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις