Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νερό με το τουλούμι στα Δυτικά - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Νερό με το τουλούμι στα Δυτικά - Πού θα ...

Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι

   

Βροχές που ήδη εκδηλώνονται στα δυτικά της χώρας, θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, ενώ από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και νότια.

Μεγάλα ύψη βροχής -πάνω από 50 χιλιοστά- αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά και τοπικά στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Δυτική Κρήτη (ένα χιλιοστό βροχής ισοδυναμεί με ένα λίτρο νερού σε μία επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου).

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Την Κυριακή η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ μποφόρ και τοπικά τα εννέα μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Προσοχή επίσης, σύμφωνα με το EEA-meteo, απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα την Κυριακή στο σύνολο της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, όπου αναμένονται ισχυρά φαινόμενα.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περιοχές όπου το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής θα ξεπεράσει τα 50 χιλιοστά, από το Σάββατο 21/12 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/12/2019.

Στιγμιότυπο από τις εκτιμώμενες εντάσεις και διευθύνσεις των ανέμων για τις βραδινές ώρες της Κυριακής 22/12/2019.

 Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κακοκαιρία

To έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τα ξημερώματα της Κυριακής (22-12-2019) και από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Αυτό αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

 

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

 

Την Κυριακή (22-12-2019)

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού

Αιγαίου.

γ. Από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες.

 

Τη Δευτέρα (23-12-2019)

α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις

μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.

 

 

Η ΕΜΥ για σήμερα και την Κυριακή

 

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και από το βράδυ στα κεντρικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, αρχικά 3 με 5 τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και το βράδυ στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και σταδιακά από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, σταδιακά από το μεσημέρι στις Κυκλάδες 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια από τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, σταδιακά από το μεσημέρι 5 με 7 και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-12-2019

Στα δυτικά, τα βόρεια και σταδιακά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία στο

Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23-12-2019
Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θράκη, κατά διαστήματα στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και αργότερα πιθανώς στην Κρήτη. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 24-12-2019 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχέςλίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2019 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως σταανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί
κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές
χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη
πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές
ώρες.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις