Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το «σπιράλ» προσφέρθηκε να βάψει την Αγορά Αργύρη της Πάτρας και η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε

Το «σπιράλ» προσφέρθηκε να βάψει την Αγο...

Μια ευκαιρία που χάθηκε για την Αγορά Αργύρη, αναφέρει η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά

Αίτημα εξωτερικού βαψίματος της «Αγοράς Αργύρη» απέστειλε στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο επικεφαλής του «σπιράλ», Πέτρος Ψωμάς, με αφορμή τη φιλοξενία του Ιδρυτικού Συνεδρίου της παράταξης στο συγκεκριμένο δημοτικό κτίριο, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.

Το αίτημα κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας και στον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου για θέματα εικόνα πόλης. Στην επιστολή προτεινόταν και η εναλλακτική βαψίματος από τους ανθρώπους του σπιράλ, εθελοντικά, ενδεικτικό της αντίληψης της παράταξης και των μελών της. Το αίτημα απαντήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Κορδά με τη φράση «οι εργασίες βαψίματος της Αγοράς Αργύρη έχουν δρομολογηθεί».

Το σκεπτικό της επιστολής του Πέτρου Ψωμά ήταν το εξής:

«Επειδή αισιοδοξούμε πως το Συνέδριό μας θα επισκεφτεί ένα πλήθος συνδημοτών μας καθώς και καλεσμένοι μας από διάφορες -εκτός Πατρών- περιοχές, θα εκτιμούσαμε αν ο χώρος είναι καθαρός και περιποιημένος, εντός και εκτός. Και ενώ για το εσωτερικό δεν διατηρούμε καμία αμφιβολία πως αυτό θα ισχύσει, μας θλίβει και μας ανησυχεί η εξωτερική εικόνα του κτιρίου, το οποίο έχει γίνει στόχος ασυνείδητων που έχουν βάψει την πρόσοψη (επί της οδού Αγίου Ανδρέου), καθιστώντας το δημοτικό αυτό κτίριο άσχημο, βρόμικο και αφιλόξενο.

Παρακαλούμε θερμά όπως φροντίσετε, με τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων, να καθαρίσετε (βάψετε) το κτίριο εξωτερικά. Το Συνέδριο του σπιράλ είναι σαφώς η αφορμή και μόνο. Το κτίριο χρήζει και δικαιούται καλλωπισμού. Ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία.

Σε περίπτωση αδυναμίας σας να ανταποκριθείτε στο αίτημα μας, σας παρακαλώ να μας δώσετε την άδεια να φροντίσουμε εμείς για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Σε συνεργασία με τους σχετικούς Αντιδημάρχους, συμβούλους και βοηθούς σας, μπορούμε να διεκπεραιώσουμε το έργο με δικούς μας πόρους (ανθρώπινους και οικονομικούς), με απόλυτο σεβασμό στη δημοτική περιουσία του Δήμου, στην εικόνα της πόλης μας και σε  όσες άλλες δεσμεύσεις απορρέουν από νομοθεσία και κανονισμούς».

«Θα σας ήμουν πραγματικά ευγνώμων –καταλήγει ο Πέτρος Ψωμάς- αν δρομολογούσατε τις συγκεκριμένες εργασίες (ή αν μας δίνατε τη σχετική άδεια να τις αναλάβουμε εμείς), το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν από τη μέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου μας».

Για την ιστορία: το αίτημα εστάλη στις 15 Νοεμβρίου, η απάντηση δόθηκε στις 22 Νοεμβρίου, ο μήνας είναι Δεκέμβριος, οι γιορτές έφτασαν και η εξωτερική εικόνα της Αγοράς Αργύρη είναι ακόμα κακή. Το σπιράλ απολογείται στους επισκέπτες του Συνεδρίου του. Και θλίβεται για την ευκαιρία που χάθηκε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις