Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία από την Κυριακή - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Κακοκαιρία από την Κυριακή - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τα ξημερώματα της Κυριακής (22-12-2019) και από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Αυτό αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

 

Πιο αναλυτικά:

 

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

 

Την Κυριακή (22-12-2019)

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού

Αιγαίου.

γ. Από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες.

 

Τη Δευτέρα (23-12-2019)

α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις

μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.

β. Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

γ. Από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Κρήτη.

 

2. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν την Κυριακή (22-12-2019), οι οποίοι στα πελάγη θα φθάνουν 7 με 8 και στο Αιγαίο

τοπικά 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα (23-12-2019) θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9

μποφόρ.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως την Κυριακή θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Έντονα αναμένεται να είναι τα φαινόμενα την Κυριακή στα δυτικά, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ σημαντικά ύψη βροχής θα σημειωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ και τοπικά τα εννέα μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προσοχή απαιτείται, σύμφωνα με το EAA-meteo, στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου αναμένονται φαινόμενα, ιδιαίτερα την Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Χάρτης 1. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από την Παρασκευή 20/12 έως και την Κυριακή 22/12/2019. Με κύκλο περικλείονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα, καθώς και τα μεγαλύτερα ποσά βροχής.

Χάρτης 2. Εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμων την Κυριακή 22/12/2019.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων

 

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων

 

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κακοκαιρία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις