Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θάνος Μικρούτσικος από το νοσοκομείο μαζί με εκατοντάδες καλλιτέχνες: "Δεν θα αφήσουμε μόνη την οικογένεια Ινδαρέ"

Θάνος Μικρούτσικος από το νοσοκομείο μαζ...

Υπογράφουν κείμενο συμπαράστασης

Την συμπαράστασή τους στον σκηνοθέτη και την οικογένεια του Πατρινού Δημήτρη Ινδαρέ εκφράζουν με κείμενό τους εκατοντάδες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και ο επίσης Πατρινός μουσικοσυνθέτης, Θάνος Μικρούτσικος  από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

 

Το κείμενο συμπαράστασης:

«Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διαβάσαμε σοκαρισμένοι την είδηση ότι, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με μια κατάληψη.

Χωρίς ένταλμα έρευνας, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, έδειραν και συνέλαβαν τον Δημήτρη και τα δύο παιδιά του.

Οι τρεις προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, χτυπημένοι, και κρατήθηκαν χωρίς να έχουν επικοινωνία με τον δικηγόρο τους μέχρι αργά το βράδυ.

Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού.

Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ.

Δεν θα τους αφήσουμε μόνους».

Υπογράφουν μεταξύ άλλων:

Θάνος Μικρούτσικος από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται καθώς και οι Λένα Πλάτωνος, Γιάννης Αγγελάκας, Σταμάτης Κραουνάκης, Σωκρατης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φοίβος Δεληβοριας, Θέμης Καραμουρατίδης, Στέφανος Κορκολής κ.ά., συγγραφείς όπως οι Μάρω Δούκα, Ρέα Γαλανάκη, Ιωάννα Καρυστιάνη, Σοφία Νικολαϊδου, Αχιλλέας Κυριακίδης, Σάκης Σερέφας, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Τάνια Τσανακλίδου, Δώρος Δημοσθένους, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας,  Αργύρης Ξάφης,  Ομηρος Πουλάκης,  Έλενα Ακρίτα κ.ά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις