Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Είχα φοβηθεί τόσο που μόλις τον έβλεπα του έδινα χρήματα χωρίς να απειλήσει"...

Πάτρα: "Είχα φοβηθεί τόσο που μόλις...

Η υπόθεση δικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Θύμα του τοξικομανούς γειτονά του που τον απειλούσε συνεχώς αποσπώντας του χρήματα είχε πέσει ένας φοιτητής του ΤΕΙ Πατρών που μέσα σε ένα πεντάμηνο του έδωσε σταδιακά τουλάχιστον 1.500 ευρώ. Ο νεαρός κατέθεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οτι δεχόταν ένα διαρκές μπούλινγκ από το Νοέμβριο του 2015 έως και το Μάρτιο του 2016 οπότε και ο δράστης συνελήφθη. 

Ο δράστης που έμενε στην ίδια γειτονιά με τον φοιτητή, κατηγορείται οτι τον παρακολουθούσε και ένα βράδυ που ο νεαρός επέστρεφε στο σπίτι του του επιτέθηκε, τον γρονθοκόπησε και του πήρε 40 ευρω.

Μετά από λίγες μέρες ο κατηγορούμενος τον πλησίασε στο δρόμο και απαίτησε πάλι χρήματα διαφορετικά τον απείλησε οτι θα του σκότωσε το σκύλο και θα έκανε κακο στη φίλη του. Ο φοιτητής κατελήφθη από αισθήματα φόβου με αποτέλεσμα να ενδίδει κάθε φορά.

Το δικαστήριο άκουσε εμβρότητο τον φοιτητή να λέει οτι έφθασε στο σημείο να βλέπει το δράστη στο δρόμο και να του δίνει αμέσως όσα χρήματα είχε πάνω του χωρίς καν να τον απειλεί. Και αυτό δεν γινόταν σπάνια αλλά κάθε 10-15 μέρες.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα του δράστη που δικαιολόγησε τις πράξεις του γιου της στην επίδραση των ναρκωτικών.

Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του για εκβιαστική κατ' εξακολούθηση απόσπαση χρημάτων και απόπειρα ληστείας σε βάρος άλλου ατόμμου και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμα 3.600 ευρώ.

*στοιχεία εφημερίδα Πελοπόννησος/ Σωτήρης Παπανδρέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις