Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκιαδάς: "Πανηγυρίζει η δημοτική αρχή Ερυμάνθου για την διατήρηση των πανάκριβων τελών"

Σκιαδάς: "Πανηγυρίζει η δημοτική αρ...

"Βέλη" από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ερυμάνθου

Βέλη στη νέα δημοτική αρχή Ερυμάνθου εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορώντας τη ότι διατήρησε τα πανάκριβα δημοτικά τέλη και πως επέβαλε τέλη τέλεσης πολιτικού γάμου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΜΠΑΡΗ ANTI NA ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΕΛΗ ΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ
ΑΠΕΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Δημότες Ερυμάνθου
Εφαρμόζοντας την πολιτική των κομμάτων τους ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ -ΚΙΝΑΛ για τοπική διοίκηση-επιχειρηματία που πουλά υπηρεσίες , ενώ ο πολίτης, που ήδη φορολογείται βαριά από το κράτος, καλείται να ξαναπληρώσει τις υπηρεσίες της τοπικής διοίκησης.
Με αυτό την κατεύθυνση ,η νέα δημοτική αρχή Ερυμάνθου στην σύνταξη του πρώτου της τεχνικού προγράμματος (που είναι η συνέχιση από τα παλιά) ,διατήρησε στο ίδιο επίπεδο και πανηγυρίζει τα ήδη πανάκριβα Δημοτικά τέλη, ενώ ψήφισε και νέα χαράτσια για την σύνδεση και χρήση στην αποχέτευση . Η εισπρακτική της αντίληψη έφθασε να επιβάλει χαράτσι και στην τέλεση πολιτικού γάμου.
Ψήφισε μαζί με την παράταξη Κανελλόπουλου το νέο χαράτσι 500 ευρώ για την σύνδεση στην αποχέτευση , με το σκεφτικό ότι σύνδεση κοστίζει μόνο όσο δύο βυτία στον ιδιώτη. Ενώ το βυτιοφόρο του Δήμου που θα μπορούσε να παίρνει με μικρό κόστος τα λύματα των βόθρων (όπως στην Πάτρα που πληρώνουν 35 ευρώ) το έχουν και παραμένει παροπλισμένο.
Διατήρησε στο ίδιο απαράδεκτα υψηλό επίπεδο τις τιμές στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που είναι πανάκριβες για (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό ) ενώ σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεράστιο κονδύλι που εμφανίζεται στον προϋπολογισμό υπέρ τρίτων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αποκαλυπτικά απάντησε ότι αυτό είναι το κόστος υπέρ των ιδιωτών, δηλαδή των εργολάβων .
Από κοινού με την αξιωματική αντιπολίτευση απέρριψαν πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών.

Στην εξέλιξη της συζήτησης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουραχάνης έκανε επίδειξη αυταρχισμού προσπαθώντας να περιορίσει το λόγο από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης απειλώντας με αφαίρεση του λόγου, γιατί δήθεν ήταν εκτός θέματος, όταν ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή φορολογική πολιτική του κράτους ενώ για να μην προχωρήσει σε βάθος η συζήτηση διέκοπτε συνεχώς τον ομιλητή ώστε να μην κατανοείται η λογική της πρότασης μείωσης των δημοτικών τελών.
Μετά τα παραπάνω το γενικό συμπέρασμα που φάνηκε ξεκάθαρα είναι ότι, η νέα δημοτική αρχή Ερυμάνθου θα κινηθεί στην λογική των κομμάτων που θέλουν τοπική διοίκηση που πουλά υπηρεσίες , δηλαδή τοπική διοίκηση-επιχειρηματία, με τον δημότη να είναι ο καλύτερος πελάτης της, όπου θα πληρώνει συνεχώς, την ίδια ώρα που οι εργολάβοι θα κάνουν πάρτι.

Η κατεύθυνση αυτή φάνηκε και στην συγκρότηση του προεδρείου του νέου φορέα για την ταφή των απορριμμάτων στου Φλόκα όπου στήριξε προεδρείο που συγκροτήθηκε με καθαρά παραταξιακή λογική , με πρόεδρο τον Αλεξόπουλο αφήνοντας εκτός προεδρείου το μεγαλύτερο Δήμο του νομού, το Δήμο Πατρέων που αγωνίζεται για μείωση των βαρών στους πολίτες .
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η νέα δημοτική αρχή θα κινηθεί στον ίδιο δρόμο από τα παλιά που έφερε το Δήμο σε αυτή την χάλια κατάσταση, που βρίσκεται με την ίδια αντίληψη εντείνοντας την εισπρακτική πολιτική.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στον αντίποδα αυτής της λογικής θα συνεχίσει τον αγώνα ενημερώνοντας και διεκδικώντας μαζί με τους πολίτες για τοπική διοίκηση που αντιστέκεται στις εισπρακτικές λογικές, που θα ανακουφίζει τους δημότες από τα βάρη και θα διεκδικεί έργα και υπηρεσίες που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις