Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φουντώνει η συζήτηση για υποχρεωτική στράτευση στα 18 και αύξηση θητείας

Φουντώνει η συζήτηση για υποχρεωτική στρ...

Τι δηλώνουν βουλευτές της ΝΔ

Στο προσκήνιο και πάλι το θέμα της αύξησης της στρατιωτική θητείας με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να εμφανίζονται υπέρ του μέτρου, όπως και της υποχρεωτικής στράτευσης όλων των νέων στα 18 τους χρόνια.

Ο υπουργός Άμυνας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε:  «Κατά τη δική μου γνώμη, η κυβέρνηση μπορεί να επανεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει υποχρεωτική θητεία στα 18, επίσης οφείλουμε να πούμε ανοικτά ότι η επιμύκηνση της θητείας ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς αλλά και στα άλλα όπλα δεν μπορεί να είναι ταμπού». Μάλιστα, πρόσθεσε: «Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να ανοίξουμε με θάρρος και χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος».

Αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, την Δευτέρα δήλωσε στην Βουλή ότι «είναι εποχή για κανόνια και όχι για βούτυρο», για τα πάρει τη σκυτάλη  ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος το βράδυ της ίδιας μέρας λέγοντας πως: «Δεν υπάρχει δίλημμα κανόνια ή βούτυρο. Χωρίς κανόνια βούτυρο δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις