Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγνοούνται οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων –Τι έχει συμβεί;

Αγνοούνται οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομ...

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις ανακοινώσεις και δεν έχουν αναλάβει ακόμα

Τι κι αν έχει περάσει μέχρι τώρα σχεδόν ένας μήνας από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας, αυτοί όμως ακόμα… αγνοούνται.

Ήταν 22 Νοεμβρίου όταν τα ονόματα των προσώπων που θα αναλάβουν τις θέσεις γίνονταν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τότε είχε ειπωθεί ότι άμεσα αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους.

Παράλληλα μπήκαν ουσιαστικά σε «πάγο» οι εν ενεργεία Διοικητές οι οποίοι, αν και τυπικά συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, επί της ουσίας όμως έχουν τα χέρια τους δεμένα.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr οι Διοικητές των Νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνονται στις αλλαγές κάνουν τα απολύτως τυπικά για να μην καταρρεύσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι προμήθειες δηλαδή των υλικών για την λειτουργία των Νοσοκομείων προχωράει κανονικά, όμως τίποτε άλλο δεν σχεδιάζεται ή δεν προγραμματίζεται.

Αν και μπορούν να ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους, από ηθικής καθαρά άποψης αποφεύγουν να αγγίξουν θέματα, και να πάρουν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν σε βάθος χρόνου τους διαδόχους τους. Έτσι πολλά θέματα οργάνωσης των τμημάτων και των κλινικών, σχεδιασμού για μελλοντικές δράσεις, πρωτοβουλίες για ρύθμιση μακροπρόθεσμων ζητημάτων και άλλα θέμα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Όπως μας εξηγούν παράγοντες του χώρους της Υγείας στη Δυτική Ελλάδα, όλα τα αιτήματα εργαζομένων, αγορές μηχανημάτων, διαδικασίες για αιτήματα προσλήψεων, προγραμματισμός για νέες πτέρυγες ή κλινικές, παραπέμπονται στο μέλλον και στους νέους επικεφαλής των Νοσοκομείων. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση του σχετικού Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για τον διορισμό των νέων Διοικητών είναι ανεξήγητη.

Εάν όλα πήγαιναν κατ’ ευχή θα έπρεπε ήδη τα νέα πρόσωπα να έχουν αναλάβει δουλειά. Τι μπορεί όμως να έχει συμβεί; Πληροφορίες προερχόμενες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενδέχεται να επανεξετάζει μια προς μια τις περιπτώσεις των Διοικητών σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Οι βασικοί λόγοι φέρονται να είναι δύο. Πρώτον να μην πάθουν και άλλο στραπάτσο μετά τα όσα έγιναν με τον συνταξιούχο παραιτηθέντα Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας και τον επίσης παραιτηθέντα ανακοινωμένο αναπληρωτή Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας, ο οποίος έδωσε την παραίτησή του μετά τις έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία η οποία τον κατηγορούσε ότι δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε η προκήρυξη, ενώ και το επάγγελμα του δεν σχετίζεται με τον τομέα της υγείας.

Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τα εσωκομματικά της ΝΔ και τις γκρίνιες που προκάλεσαν στους κόλπους των ΝΟΔΕ του κόμματος οι επιλογές Κικίλια. Σε αρκετές περιοχές (και στη Δυτική Ελλάδα) έχουν κατατεθεί ενστάσεις και υπόγειες διαφωνίες που κάνουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει, σε ορισμένες των περιπτώσεων, δεύτερες σκέψεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις