Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Oι γωνιές της αγάπης στην Πάτρα για τις γιορτές - Πού μπορείτε να δώσετε και να πάρετε βοήθεια

Oι γωνιές της αγάπης στην Πάτρα για τις ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Οι ανάγκες τις ημέρες των εορτών γίνονται μεγαλύτερες

Το να βρεθεί κάποιος σε κατάσταση ανέχειας και να  μην μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία, ξεκινώντας από το φαγητό της ημέρας, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή η φτώχεια την περίοδο της κρίσης χτύπησε δυνατά και οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι πολλές. Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι ανάγκες αυτές γίνονται μεγαλύτερες ίσως και πιο ορατές". Σύλλογοι, Δήμος, Εκκλησία που όλο τον χρόνο στηρίζουν ανθρώπους που τη χρειάζονται αυτές τις ημέρες εντείνουν τις προσπάθειες ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να στρώσουν χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τρόφιμα, υποδήματα, παιχνίδια τα βασικά είδη συγκέντρωσης και προσφοράς.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ

 Όπως και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου έτσι και ανήμερα  των Χριστουγέννων από τον Άρτο της Αγάπης , το κεντρικό συσσίτιο της Μητρόπολης στην οδό Φιλοποίμενος θα προσφερθεί φαγητό, το οποιο παρασκευάζεται εκεί και δίνεται στους περισσότερους σε πακέτο ενώ κάποιοι, λίγοι στον αριθμό , σιτίζονται στον συγκεκριμένο χώρο, όπως μας εξηγεί ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Καθημερινά, προσθέτει, από τον Άρτο σιτίζονται 400 άτομα. Επίσης γεύμα όπως και τις άλλες ημέρες, έτσι και ανήμερα των Χριστουγέννων θα προσφέρουν και οι ενορίες του Αγίου Ανδρέα, της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Σοφίας. Συνολικά από αυτά τα ενοριακά σισίτια σιτίζονται καθημερινά, συνολικά 300 περίπου άτομα. Επιπρόσθετα, αυτές τις ημέρες τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία  ετοιμάζουν τις προμήθειες  (τρόφιμα) που θα δοθούν στους ενορίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα ταμεία.  Θα είναι ενισχυμένα και με κρέατα και γαλοπούλες. "Πάνω από 3.000 άτομα σιτίζει η Μητρόπολη μέσα από αυτά τα ενοριακά προγράμματα. Μια φορά το μήνα παραλαμβάνουν τρόφιμα που παρασκευάζουν στο σπίτι τους", εξηγεί ο π. Αρτέμιος.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων για τις γιορτές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχει μεταφερθεί πια στην Ελευθερίου Βενιζέλου εκεί που στεγαζόταν η ΑΔΕΠ. Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θεόδωρος Τουλγαρίδης εξηγεί στο thebest.gr  οι οικογένειες που στηρίζονται είναι περισσότερες από πέρυσι και από 550 με 600 πλέον είναι πάνω από 700. Οι διανομές γίνονται όλο τον χρόνο και αυτές ενόψει εορτών θα είναι πιο ενισχυμένες στο κρέας. Τα τρόφιμα διανέμονται όπως εξηγεί είτε ανα μήνα είτε ανά δίμηνο ανάλογα με τι διαθεσιμότητα προσωπικού. Επίσης και τις γιορτινές ημέρες θα συνεχίσει η διανομή συσσιτίου που καθημερινά προσφέρει 200 με 250 μερίδες φαγητού "και θα προσφερθεί και κρέας και πιο πλούσιες μερίδες".

Επίσης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνεται και η διανομή του δεκατιανού σε 1.000 μαθητές . Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα μπορούν να το κάνουν  και να τα δώσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελευθερίου Βενιζέλου 38 και Σολωμού.

 

Επίσης κατά μέσο όρο το μήνα φιλοξενούνται σε πανσιόν που ενοικιάζει ο Δήμος 25 άτομα το μήνα οι οποίοι ως το τέλος του χρόνου θα μεταφερθούν στον χώρο που ετοιμάζεται στην Γούναρη και Μπουκαούρη, αναφέρει ο κ. Τουλγαρίδης.

 

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το Χαμόγελο του Παιδιού και στην Πάτρα όπως και όλο το χρόνο άλλωστε στηρίζει το παιδί και την οικογένεια με πολλούς τρόπους. Έχει προηγηθεί συγκέντρωση τροφίμων και άλλων απαραίτητων ειδών μέσα από τα σχολεία και στην Πάτρα και πανελλαδικά. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα άνθρωποι του Χαμόγελου βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ επίσης για τη συγκέντρωση τροφίμων. Επειδή οι ανάγκες παραμένουν μπορείτε να στηρίζετε προσφέροντας κάποια από τα παρακάτω είδη παραδίδοντάς τα στο γραφείο της Πάτρας ( Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πάτρας, Τηλ.: 2610. 332499). Αυτή την εβδομάδα θα παραδοθούν τα πακέτα βοήθειας στις οικογένειες.

Λίστα ειδών προς συγκέντρωση:
● Μελομακάρονα (συσκευασμένα)
● Κουραμπιέδες (συσκευασμένοι)
● Γάλα εβαπορέ
● Ζυμαρικά
● Λάδι
● Ρύζι
● Όσπρια
● Αλεύρι, Ζάχαρη
● Σάλτσα τομάτας
● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
● Αλάτι, Ξύδι, μπαχαρικά
● Πουρές, Κρέμες αραβοσίτου
● Βρεφικές κρέμες
● Βρεφικό γάλα Νο 1 & 2
● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα)
● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)
● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κλπ)
● Είδη οικιακής χρήσης (διάφανη μεμβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριμμάτων)
● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

 Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πάτρας, Τηλ.: 2610332499

Επίσης μπορείτε να προσφέρετε ρούχα και είδη υπόδυσης (καινούργια).

 Επίσης μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δείτε περισσότερα εδώ 

 

Το Χαμόγελο του Παιδιού στηρίζει περιφερειακά σε Πάτρα, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Γιάννενα και Λευκάδα περίπου 500 παιδιά το μήνα ενώ στην Πάτρα τις ημέρες των γιορτών λειτουργεί το παζάρι του Συλλόγου με χριστουγεννιάτικα είδη προς πώληση στην οδό Ερμού, κοντά στην Κορίνθου.

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Παιδικών Χωριών SOS

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας  των Παιδικών Χωριών SOS στην Πάτρα λειτουργεί στην οδό Αθανασίου Διάκου 70  στα Ψηλά Αλώνια, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια. Σε αυτό το σημείο συγκεντρώνονται αυτές τις ημέρες παιχνίδια καινούργια ή σε καλή κατάσταση καθώς και βιβλία για παιδιά και ενήλικες.

Τηλ. επικοινωνίας: 2610 320 879

 

Φωτεινό Αστέρι

 Ως τις 31 Δεκεμβρίου στον χώρο του Συλλόγου στην οδό 122 λειτουργεί χριστουγεννιάτικο παζάρι και με τα έσοδα θα αγοραστούν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Κυρίως όμως γίνεται συγκέντρωση τροφίμων. 

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος ο οποίος στηρίζει 560 οικογένειες με παιδιά ως 16 ετών από Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία "για κάποια παιδιά της διπλανής μας πόρτας τα Χριστούγεννα θα είναι ένα όνειρο, ένα όμορφο όνειρο που όμως οι γονείς τους δεν θα μπορούν να τους το χαρίσουν. Ελάτε να στρώσουμε όλοι μαζί Το τραπέζι της Αγάπης αυτών των παιδιών
Τα Χριστούγεννα αυτά, Το Φωτεινό Αστέρι θα καθίσει στο γιορτινό τραπέζι των παιδιών
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης προσπαθεί να εξασφαλίσει τα παρακάτω είδη για όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες:
1.Κρέας
2.Λαχανικά
3.Γαλακτοκομικά προϊόντα
4.Λάδι
5.Γλυκίσματα
6.Παιχνίδια
7.Τρόφιμα μακράς διάρκειας
Βοήθησε μας κι εσύ να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα προϊόντα για ένα χορταστικό τραπέζι!
Μπορείτε να συμβάλλετε παρέχοντας είδη από τα παραπάνω αναγραφόμενα, με μια επίσκεψη στο σημείο συγκέντρωσης και διανομής αγαθών ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 122 ΠΑΤΡΑ
Κάλεσε στο 2611122497 2611104324 & 6981044800
https://tofoteinoasteri.org/%cf%84%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b…/

Χέρι - χέρι

Εθελοντική ομάδα που στόχο έχει " να δώσει το χέρι" σε αυτόν που το έχει ανάγκη. Μπορείτε και όποτε μπορείτε να προσφέρετε να το δηλώνετε, είτε είναι μικρό, είτε είναι μεγάλο, σίγουρα είναι από το περίσσευμα της καρδιάς μας.

Μπορεί να είναι υλικά αγαθά (τρόφιμα, ρούχα, παππούτσια, έπιπλα, φάρμακα κ.ά, μπορεί όμως να είναι και υπηρεσίες (γιατροί, ψυχολόγοι, Κοιν. Λειτουργοί, δάσκαλοι κ.ά).

https://www.facebook.com/groups/153708264819584/about/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις