Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Θλίψη στο Χόλιγουντ - Έσβησε ο ηθοποιός Ντάνι Αγιέλο στα 86 του

Θλίψη στο Χόλιγουντ - Έσβησε ο ηθοποιός ...

Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το "Κάνε το σωστό" του Σπάικ Λι ενώ ήταν εξαιρετικός και στο "Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού"

Mεγάλη συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση που έγινε γνωστή πως έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στα 86 του χρόνια, ο γνωστός Aμερικανός ηθοποιός χαρακτήρων, Danny Aiello -Ντάνι Αγιέλο ή Αϊέλο, τον οποίο αγάπησε το σινεφίλ κοινό μέσα από επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες όπως το «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι στα τέλη του '80, ή το «Κάτω από τη Λάμψη του Φεγγαριού - Moonstruck» του Νόρμαν Τζούισον το 1987 όπου έπαιξε με τη Σερ, τον Νίκολας Κέιτζ και την Ολυμπία Δουκάκις, η οποία τιμήθηκε τότε και με Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

Ο ίδιος ο Αγιέλο υπήρξε υποψήφιος για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου B' Aνδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Σπάικ Λι «Κάνε το σωστό» το 1989, όπου υποδυόταν τον ρόλο του ιδιοκτήτη μιας πιτσαρίας στο Μπρούκλιν. Ο Ντάνι Αγιέλο όπως γράφει το flix.gr, υπήρξε ένας από εκείνους τους ηθοποιούς που ξεχώριζαν κάθε φορά στον ρόλο τους.

Στην διάρκεια μιας μακράς καριέρας του που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και διήρκεσε για χρόνια, ο Αγιέλο έπαιξε δεκάδες ρόλους, συχνά πολύ κοντά στην αληθινή του ταυτότητα αυτή του Ιταλοαμερικάνου και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στο «Νονός 2», ο Γούντι Αλεν στο τρυφερό «Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου» το 1985 πλάι στη Μία Φάροου και τον Τζεφ Ντάνιελς, ο Σέρτζιο Λεόνε & ο Ρόμπερτ Άλτμαν.

Είχε συμμετάσχει και στο εμβληματικό βίντεο κλιπ του χιτ της Μαντόνα, «Papa Don't Preach» όπου υποδύθηκε τον πατέρα της.

Εκτός από το σινεμά είχε μια παράλληλη καριέρα στη θεατρική σκηνή και στην τηλεόραση ενώ υπήρξε και τραγουδιστής κυκλοφορώντας μια σειρά από δίσκους.

Τον Ντάνι Αγιέλο αποχαιρέτησαν όσοι συνεργάστηκαν μαζί του με συγκινητικά μηνύματα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σπάικ Λι έγραψε «είμαι συντετριμμένος, μαζί κάναμε το φιλμ "Κάνε το σωστό" και γράψαμε ιστορία, αναπαύσου στον παράδεισο».

Η Σερ έγραψε με τη σειρά της «ο Ντάνι δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος ηθοποιός αλλά κι ένας ιδιοφυής κωμικός και στα γυρίσματα γελάγαμε πολύ, η συνεργασία μας ήταν από τις ευτυχέστερες της καριέρας μου». Συγκινημένη και η Μία Φάροου από το θλιβερό νέο του θανάτου του Ντάνι Αγιέλο, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 20 Ιουνίου του 1933 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ήταν παντρεμένος με τη Σάντι Κόχεν και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Τον ηθοποιό αποχαιρέτισε με επαινετικά λόγια και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Tribeca στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture