Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θρησκευτική πανήγυρη για τον Άγιο Ελευθέριο, τον προστάτη του τοκετού, στην Πάτρα

Θρησκευτική πανήγυρη για τον Άγιο Ελευθέ...

Γιορτάζει ο ναός Παντοκράτορος και ο ομώνυμος ιερός ναός στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών

Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου τιμάται την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από την εκκλησία μας καθώς και της μητέρας του Ανθίας. Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών πανηγυρίζει ο ομώνυμος ιερός ναός που βρίσκεται στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών μετά την οδό Αρέθα καθώς και ο ιστορικός ιερός ναός Παντοκράτορος στην άνω πόλη όπου ως γνωστόν, φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Ο Άγιος Ελευθέριος είχε γεννηθεί στη Ρώμη τον 2ο αιώνα, από πλούσιο πατέρα, τον οποίο έχασε από πολύ νωρίς και ανατράφηκε από τη μητέρα του Ανθία. Θεωρείται ο θαυματουργός προστάτης του τοκετού και των γυναικών που περιμένουν να γεννήσουν. Μάλιστα λέγεται πως πολλές γυναίκες επικαλούνται τη βοήθειά του και ακουμπούν το εικόνισμα του Αγίου πάνω τους λέγοντας “Αϊ-Λευτέρη, λευτέρωσέ με” & σύμφωνα με την παράδοση, ποτέ τη μέρα της γιορτής του, δεν πιάνουν βελόνα στα χέρια τους.

Στον ιερό ναό Παντοκράτορος το πρωί του Σαββάτου 14/12 στις 11 θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες και θα γίνει η λιτανευτική έξοδος της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου για προσκύνημα από τους πιστούς. Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 15/12/2018, στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών, θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατοκή Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο και θα αναφερθεί στο βίο του Αγίου Ελευθερίου. Πλήθος πιστών αναμένεται να περάσει από τον Παντοκράτορα για να προσκυνήσει τη χάρη του Αγίου Ελευθερίου όπως και από το ναό στη νέα εθνική οδό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις