Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσεχία: Έξι οι νεκροί στο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της Οστράβα - BINTEO

Τσεχία: Έξι οι νεκροί στο επεισόδιο με π...

Η αστυνομία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι εξακολουθεί να αναζητεί τον δράστη

Ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα έξι ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν σε αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η αστυνομία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι εξακολουθεί να αναζητεί τον δράστη και ανήρτησε φωτογραφία του υπόπτου χωρίς να αναφέρει το όνομά του. Όμως στη συνέχεια διευκρίνισε ότι ο εικονιζόμενος είναι αυτόπτης μάρτυρας προσθέτοντας ότι αναζητεί και ένα δεύτερο πρόσωπο.

Πρόκειται για έναν κοκκινομάλλη άνδρα που φοράει κόκκινη μπλούζα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έχει ύψος περίπου 1,80μ.

Η Τσεχική Τηλεόραση μετέδωσε ότι η αστυνομία οδήγησε έναν άνδρα με χειροπέδες εκτός του νοσοκομείου, αλλά δεν επιβεβαίωσε αν πρόκειται για τον δράστη.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα λίγο μετά τις 07:00 πμ τοπική ώρα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας ότι η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε αίθουσα αναμονής και ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, ενώ ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ είπε ότι σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Οι Χάματσεκ και Μπάμπις κατευθύνονται προς την Οστράβα, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας, της Πράγας.

Η εφημερίδα DNES έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι η επίθεση σημειώθηκε στη μονάδα τραυματολογίας του νοσοκομείου.

Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015 όταν ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 πμ στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε και η αστυνομία μεριμνά για την ασφάλεια των παρακείμενων περιοχών.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις