Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ανακοινώθηκαν τα φιλμ του Φεστιβάλ Sundance 2020 – Πέρυσι είχε πάει στη Γιούτα ο Β. Κεκάτος

Ανακοινώθηκαν τα φιλμ του Φεστιβάλ Sunda...

To Φεστιβάλ του 2020 θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς – Sundance 2020 ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη.  Στη χιονισμένη πολιτεία της Γιούτα, πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο το Φεστιβάλ που αποτελεί δημιούργημα του Αμερικανού ηθοποιού & σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και διοργάνωση του Ινστιτούτου του Σάντανς που δημιουργήθηκε το 1981 και έχει βοηθήσει πολλούς νέους σκηνοθέτες.  Η έναρξη του Φεστιβάλ του 2020 έχει οριστεί για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Το Sundance 2020 επέλεξε να προβάλλει 118 ταινίες μεγάλου μήκους. Η ανακοίνωση – δημοσιοποίηση που έγινε αφορά στα τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα, τις πρεμιέρες ταινιών που προβάλλονται εκτός διαγωνιστικού και συνήθως παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από πλευράς δημοσιότητας, τις ταινίες του προγράμματος NEXT και τις μεταμεσονύκτιες προβολές.

Στις πρεμιέρες όπως αναφέρει το cinemagazine.gr, βρίσκουμε μια σειρά από φιλμ που λογικά θα μας απασχολήσουν αρκετά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το αμερικανικό ριμέικ του «Force Majeure», με τίτλο «Downlhill» και πρωταγωνιστές τη Τζούλια Λιούις-Ντρέιφους και τον Γουίλ Φέρελ, το βιογραφικό φιλμ  «The Glorias» που γύρισε η Τζούλι Τέιλορ για την Αμερικανίδα ακτιβίστρια Γκλόρια Στάινεμ και το επίσης βιογραφικό «Tesla» του Μάικλ Αλμερέιδα.

Επίσης, η σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ θα δώσει λίγη από τη λάμψη της στο ντοκιμαντέρ «Miss Americana» της Λάνα Γουίλσον, ενώ ο Ρον Χάουαρντ φαίνεται πως μετατοπίζεται σταδιακά στο non-fiction καθώς μετά το «Pavarotti» (θα το δούμε τα Χριστούγεννα στις Ελληνικές αίθουσες) επιστρέφει με κάτι εντελώς διαφορετικό, ένα χρονικό της φονικής πυρκαγιάς που έγινε στη Βόρεια Καλιφόρνια το 2018. Ακόμη, επιστρέφουν σκηνοθέτες που έγιναν γνωστοί μέσω του Φεστιβάλ του Σάντανς όπως η Μιράντα Τζουλάι που θα παρουσιάσει το τρίτο της φιλμ με τίτλο «Kajillionaire», η Ντι Ρις (του «Mudbound») που θα παρουσιάσει το «The Last Thing He Wanted» με πρωταγωνίστρια την Αν Χάθαγουεϊ καθώς και ο Μπεν Ζάιτλιν που επανέρχεται μετά τα ...μυθικά «Μυθικά Πλάσματα του Νότου» με το «Wendy».

Μπορείτε να δείτε εδώ την ανακοίνωση του Φεστιβάλ για τις ταινίες που θα προβληθούν σε όλες τις κατηγορίες. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου. Το Φεστιβάλ του Σάντανς με προβολές στις πόλεις Park City, Salt Lake City και στο Sundance Mountain Resort,  έχει καθιερωθεί στα 35 και πλέον χρόνια που γίνεται, ως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Φεστιβάλ για τον Αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο με πολλές παράλληλα ανεξάρτητες ταινίες απ' όλο τον κόσμο στο διεθνές πρόγραμμα του. Οι θεατές και επισκέπτες πλέον ξεπερνούν τους 120.000, οι εκπρόσωποι του Τύπου πλησιάζουν τους 1300 ενώ στην όλη σινεφίλ διοργάνωση βοηθούν 2.000 εθελοντές (τόσοι ήσαν το 2019).

Στο Σάντανς έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει και Έλληνες κινηματογραφικοί δημιουργοί όπως τον Γενάρη του 2019 ο Κεφαλονίτης Βασίλης Κεκάτος με το φιλμ μικρού μήκους «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture