Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Μουσείο...

Αυτή την Κυριακή 8/12/2019 στις 18.30 το απόγευμα

Tο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΕΤ), η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου και ο Σύλλογος Φίλων ΜΕΤ, διοργανώνουν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα: 18.30 στον χώρο του ΜΕΤ την εκδήλωση «Εθελοντισμός-Δέσμευση, το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές και τους χορηγούς του».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών θα τιμήσει καθηγητές της Σχολής για την προσφορά τους και στη συνέχεια θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα στους εθελοντές και στους χορηγούς του Μουσείου για τη συνεισφορά τους στην εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

Την εκδήλωση θα κλείσει η βραβευμένη χορωδία του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών BelCantes. Μετά το πέρας της εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να παρακολουθήσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.

Ημερίδα με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τη Μαγεία της Γεωλογίας»

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών έχοντας ως βασικό στόχο τον επιστημονικό και τεχνολογικό γραμματισμό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, καθώς και τη σύνδεση των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης ξεκινά ένα κύκλο ημερίδων που απευθύνονται σε μαθητές Λυκείων της Αχαΐας. Η πρώτη Ημερίδα προγραμματίζεται την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί και έχει τίτλο «Ανακαλύπτοντας τη Μαγεία της Γεωλογίας». Συνδιοργανώνεται από το ΜΕΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και το Τμήμα Πολιτιστικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης μεταπτυχιακοί φοιτητές και διδάκτορες μέσω ολιγόλεπτων παρουσιάσεων θα παρουσιάσουν την έρευνά τους εκδηλώνοντας τη σχέση τους με το Τμήμα σε μαθητές Λυκείων της Αχαΐας, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Επιστήμη της Γεωλογίας σαν μια επιλογή για τις σπουδές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΜΕΤ μπορείτε να αναζητήσετε: https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588/?fref=profile_friend_list&hc_location=profile_browser

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 –1η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Να προσθέσουμε πως το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, προς τιμήν της εορτής του ιεραποστόλου Αγ. Ανδρέα, αλιέα στο επάγγελμα, Πολιούχο της Πάτρας και σύμβολο του Πανεπιστημίου Πατρών, τo νεοϊδρυθέν Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, εγκαινίασε την λειτουργία του με ανοικτές εκδηλώσεις αφιερωμένες στις «Ελληνικές Υδατοκαλλιέργειες», στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, σε συνδυασμό με ανάλογες δράσεις στην Ισπανία, όπου έχει ήδη καθιερωθεί ως «Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας» η εορτή του Αγίου Ανδρέα. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμμετοχή της ΕΛ.Ο.Π.Υ. (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, https://fishfromgreece.com).

Στη διάρκεια των ανοικτών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και από εκπροσώπους  της τοπικής κοινωνίας του Μεσολογγίου, ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρόεδρο και μέλη ΔΕΠ του Τμήματος καθώς και από εκπροσώπους της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (EΛ.Ο.Π.Υ). Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα εργαστήρια του Κεντρικού Κτιρίου του Τμήματος ΖΠΑΥ, να δουν από κοντά τον εξοπλισμό που διαθέτουν, την έρευνα που γίνεται στους συγκεκριμένους χώρους και να ρωτήσουν πιθανές απορίες που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. 

Τέλος γευμάτισαν με Προϊόντα της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ),  δοκιμάζοντας έτσι τους καρπούς αυτής της πολύχρονης, πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης προσπάθειας από την έρευνα-εκπαίδευση, στην παραγωγή και το πιάτο του καταναλωτή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις