Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα ηλεκτρονικά βιβλία στην Πάτρα

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα ηλεκτρονικ...

Από το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης της ΑΑΔΕ κ. Σαΐτης και το επιχειρησιακό στέλεχος της ομάδας myData Ηλεκτρονικά βιβλία κ. Ντίνος, θα είναι εισηγητές στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τα ηλεκτρονικά βιβλία» που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Το σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 09:15 - 14:00 σε αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Γιώργος Κουτρουμάνης, σχετικά με την εκδήλωση αυτή δήλωσε τα ακόλουθα:

«Το 2020 ξεκινάει πιλοτικά, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με την ονομασία myData, η οποία θα δέχεται τις οικονομικές πληροφορίες από τα λογιστήρια όλων των επιχειρήσεων. Έτσι, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα έχουν στη διάθεσή τους τα οικονομικά δεδομένα όλων των επιχειρήσεων. Μετά από σχετική επεξεργασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ανά μήνα τα ακαθάριστα έσοδα, τις δαπάνες κατά κατηγορία και τους φόρους που οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Για την ορθή εφαρμογή αυτού του νέου εγχειρήματος, απαιτείται οι επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία να διαθέτουν αξιόπιστα λογισμικά προγράμματα με τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις και αυτοματοποιήσεις, ώστε οι οικονομικές πληροφορίες αρχικά να διασταυρώνονται μεταξύ των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων και εν συνεχεία να προωθούνται ορθά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ. Έτσι το βάρος και την ευθύνη της ορθής εφαρμογής, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για μια ακόμη φορά την επωμίζονται οι λογιστές φοροτεχνικοί.

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης άλλαξε ριζικά τόσο η λογιστική όσο και η φορολογική νομοθεσία (Κ.Β.Σ, Ε.Λ.Π, φορολογία εισοδήματος, φόρο ακινήτων, κ.λ.π). Το Οικονομικό Επιμελητήριο στάθηκε δίπλα στους λογιστές φοροτεχνικούς, διοργανώνοντας σωρεία επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Περιφέρειά μας. Έτσι και σήμερα, αφουγγραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων λογιστών φοροτεχνικών για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις που επωμίζονται για την εφαρμογή του νέου συστήματος των ηλεκτρονικών βιβλίων, διοργανώσαμε το σεμινάριο του Σαββάτου, στο οποίο έχουν προσκληθεί ως εισηγητές και αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας, τα πλέον αρμόδια στελέχη της ΑΑΔΕ, ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης κ. Σαΐτης και το επιχειρησιακό στέλεχος της myData κ. Ντίνος.

Οι συνάδελφοι φοροτεχνικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη για τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών βιβλίων και τις υποχρεώσεις που έχουν ως επαγγελματίες. Στη συζήτηση δε που θα ακολουθήσει, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την ορθή εφαρμογή του νέου συστήματος των ηλεκτρονικών βιβλίων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις