Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει σήμερα η ενορία του Αγίου Νικολάου Πατρών

Πανηγυρίζει σήμερα η ενορία του Αγίου Νι...

Με λαμπρότητα οι εορτασμοί

Με λαμπρότητα γιορτάζει η ενορία του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα και στον ιερό ναό στο τέρμα της οδού Αγ. Νικολάου πλάι στις ομώνυμες σκάλες που οδηγούν στην άνω πόλη, το κλίμα είναι πανηγυρικό. Ο Άγιος Νικόλαος, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 6 Δεκεμβρίου, είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Υπήρξε επίσκοπος στα Μύρα της Λυκίας, γι' αυτό και αναφέρεται και ως Νικόλαος Μύρων, ενώ στη Δύση αναφέρεται και ως Νικόλαος του Μπάρι καθώς στο Μπάρι της Ιταλίας βρίσκονται τα λείψανά του.

Ο εορτασμός στην μεγάλη ενορία του Αγίου Νικολάου έχει  ξεκινήσει με την έξοδο και τοποθέτηση της εικόνας του αγαπητού Αγίου στην είσοδο του ναού για προσκύνημα από τους πιστούς. Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και το βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής, τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου χοροστατεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις 11 το πρωί θα τελεστεί και η Θεία Δοξολογία παρόντων των εκπροσώπων των αρχών και του Πολεμικού Ναυτικού μιας και ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης Άγιος του Πολεμικού Ναυτικού.

Θ’ ακολουθήσει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ι μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο στην οποία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Αναμένεται πλήθος προσκυνητών να περάσει από την ενορία του Αγίου Νικολάου για να ανάψουν το κεράκι τους και να λάβουν ευλογία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις