Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Στην Πάτρα την Πέμπτη ο Πάνος Αμυράς με το βιβλίο του "Τα Λύτρα"

Στην Πάτρα την Πέμπτη ο Πάνος Αμυράς με ...

Η εκδήλωση παρουσίασης γίνεται στο βιβλιοπωλείο Discover, στις 19.30

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι Εκδόσεις Διόπτρα συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Πάνου Αμυρά με τίτλο "Τα λύτρα".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 19:30 το απόγευμα, στο χώρο του βιβλιοπωλείου, πεζόδρομος Βούρβαχη 3, κάτω από την Κορίνθου, στην Πάτρα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Σπύρος Πολίτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων,

Μαρίνος Σκανδάμης, Νομικός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του thebest.gr, Κωνσταντίνα Τσίχλα

Προλογίζει ο αναγνώστης Νίκος Κόγκας.

Σύνοψη του βιβλίου "Τα λύτρα"

Σεπτέμβριος 1943

Οι πρώτες φλόγες του Εμφυλίου τυλίγουν τη χώρα. Υπό μυστη­­ριώδεις συνθήκες εξαφανίζονται η εξάχρονη κόρη Γερμανού ανώτατου διπλωμάτη και ο πεντάχρονος γιος της Ελληνίδας υπηρέτριας του.

Η Αθήνα συνταράσσεται από τη διπλή απαγωγή.

Ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης, που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα με νέα ταυτότητα και διαλυμένη ζωή, αναλαμβάνει μια αποστολή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των επιχειρήσεων των Συμμάχων στη Μεσόγειο. Τα σχέδιά του, όμως, θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο, καθώς θα υποχρεωθεί να διεισδύσει στα άδυτα της Ειδικής Ασφάλειας για να εξαρθρώσει κυκλώματα προδοτών και να εξιχνιάσει την υπόθεση απαγωγής των παιδιών.

Με τη βοήθεια μιας γυναίκας, ο Αγραφιώτης θα συνδεθεί με μυστικές πατριωτικές οργανώσεις της Αθήνας, θα περιπλανηθεί στα βουνά του Εμφυλίου και θα προσπαθήσει να μείνει αλώβητος μέσα στη «φωλιά του κακού» για να σώσει ανθρώπινες ζωές χωρίς να χάσει την ψυχή του.

Μια διαρκής μάχη μεταξύ ευσυνειδησίας και προδοσίας, πατριωτισμού και ήθους, μα πάνω από όλα του ανθρωπισμού απέναντι στη θηριωδία.

Μια διαρκής μάχη μεταξύ ευσυνειδησίας και προδοσίας, πατριωτισμού και ήθους, μα πάνω από όλα του ανθρωπισμού απέναντι στη θηριωδία.

*Ο Πάνος Αμυράς έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1966 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ αλλά γρήγορα στράφηκε στη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την οικονομική εφημερίδα Εξπρές. Το 1994 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ενώ από το 2011 έχει αναλάβει τη διεύθυνση της εφημερίδας. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ (Α΄ Πρόγραμμα) και στον ραδιοφωνικό σταθμό City FM. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture