Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο

Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωρ...

«Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο» δήλωσε η εισαγγελέας της έδρας

Απαλλάχθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση ασέλγειας, για την οποία είχε καταδικαστεί σε πρωτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

«Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με τον νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρείται ήσσονος σημασίας και να παραγράφονται όλα τα πλημμελήματα - ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελεας της έδρας, δηλώνοντας υποχρεωμένη να δεχτεί την ένσταση παραγραφής που προβλήθηκε από την πλευρά Γεωργιάδη.

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σημειώνεται ότι σε πρωτο βαθμό την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη είχε αποφασίσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κρίνοντάς τον ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ο Νίκος Γεωργιάδης, από την πλευρά του, δήλωσε πως «με την απόφαση  του Εφετείου Αθηνών έκλεισε - με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις