Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γερουλάνος: Έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας για το Κίνημα Αλλαγής

Γερουλάνος: Έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας γι...

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος κατά την ομιλία του στο 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε εκ νέου «παρωδία», εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στη Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Γερουλάνος που είχε ήδη διαχωρίσει τη θέση του για το συνέδριο, κατηγόρησε την πρόεδρο του Κινήματος ότι θέλει να «θάψει» το ΠΑΣΟΚ και έβαλε ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης του συνεδρίου λέγοντας: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Άλλωστε δεν έχετε απαρτία. Άλλωστε ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο».

Γι’ αυτό και χωρίς περιστροφές κάλεσε «να αλλάξουμε ηγεσία».


Απαντώντας στα χθεσινά πυρά της Φ. Γεννηματά από το βήμα του συνεδρίου, ο Π. Γερουλάνος είπε συγκεκριμένα: Συντρόφισσες και σύντροφοι. Όποιος κατάλαβε χθες κατάλαβε… Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Όχι στο χώμα. Σαν μικρή σφραγίδα στο συρτάρι ενός λογιστή».

Άσκησε δε δριμεία κριτική για τη διαδικασία, καταγγέλλοντας «προσυνεδριακές απειλές», «εμμονική μυστικοπάθεια και αστείους τακτισμούς» και έκανε λόγο για ένα «συνέδριο παρωδία», «πνιγμένο στη θολούρα και την ανασφάλεια».

Κατά την ομιλία του ανέφερε πως έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 υπογραφές σε πέντε μέρες «από φωνές που λένε “φτάνει πια”».

Και έθεσε τα βήματα που θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθήσουν. «Το πρώτο, να ακούσουμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα» είπε.

«Το δεύτερο, να αποκτήσουμε ένα καταστατικό που θα διασφαλίζει τη δημοκρατία, που θα φτιάχνει ένα κόμμα ανοιχτό και σύγχρονο», είπε στη συνέχεια και ως τρίτο ανέφερε: «να μεταφράσουμε το όραμά μας σε θέσεις και προτάσεις για κάθε Έλληνα για κάθε Ελληνίδα».

«Τέταρτο, να συμφωνήσουμε τη στρατηγική», είπε και υπογράμμισε: «Ιδεολογικός αντίπαλος η ΝΔ, πολιτικός αντίπαλος ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ολομέτωπη επίθεση σε ό,τι μας χωρίζει. Στήριξη με αυτοπεποίθηση, προτάσεις και συνεργασίες σε ό,τι μας ταιριάζει», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνέχισε ρίχνοντας «καρφιά» κατά της Φ. Γεννηματά και των επιλογών της λέγοντας πως: «Ό,τι έχει και δεν έχει μείνει στο ΠΑΣΟΚ το πάμε στο Κίνημα Αλλαγής. Τις τοπικές μας οργανώσεις, τα όργανα, τις επιτροπές, τους αξιωματούχους. Ακόμα και τα έπιπλα. Για να μην έχουμε λέει «δυισμό». Αλλά μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα, άλλο είναι. Ότι ενώ σήμερα μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδώ μέσα, αύριο όλοι ΠΑΣΟΚ θα λέμε ότι είμαστε εκεί έξω».

«Ακόμα και η σημερινή ηγεσία που μας ζητάει να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ», είπε δηκτικά. «Στις επόμενες εκλογές, ΠΑΣΟΚ θα λέει ότι είναι. Τον ήλιο δεν έβαλε στο ψηφοδέλτιο της; Γιατί; Διότι, μόνο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εκεί έξω», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε μάλιστα πως «χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι».

«Γι’ αυτό, το πέμπτο που χρειάζεται να κάνουμε, αν θέλουμε να κλείσουμε το χάσμα, είναι να αλλάξουμε ηγεσία. Όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά για να υπηρετήσουμε συλλογικές ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις