Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Καρπέτας: Γιατί ακυρώσατε τον διαγωνισμό για την προβολή της Δυτικής Ελλάδας;    

Κ. Καρπέτας: Γιατί ακυρώσατε τον διαγωνι...

Κατέθεσε επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Επερώτηση στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, το Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, για τη διακοπή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, κατέθεσε ο Κώστας Καρπέτας.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Κατσιφάρα, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία της Τράπεζας  Ελλάδας για τον τουρισμό που  κατατάσσουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον 8ο πιο δημοφιλή προορισμό της χώρας μας, αφού  κατά το Α΄ εξάμηνο του 2019 σημείωσε θεαματική άνοδο στα βασικά μεγέθη ταξιδιωτικών εισπράξεων (33,81% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα), διανυκτερεύσεων (50,18% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα) και επισκέψεων (10,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Με αυτά τα αποτελέσματα ανεβήκαμε μεταξύ των Περιφερειών από  την 10η στην 8η θέση σε τρία χρόνια χωρίς να υπολογίζονται οι αυξανόμενες αφίξεις του Αράξου. Αυτό το θετικό momentum για να το διατηρήσουμε, θέλει διαρκή δουλειά, επικαιροποιημένο σχέδιο, συνεργασίες και επιμονή.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και είχε ψηφισθεί από την συντριπτική πλειοψηφία  του Περιφερειακού Συμβουλίου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  για τον τουρισμό το οποίο συμπεριελάμβανε και μια ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας απο το ΕΣΠΑ για την επόμενη τριετία ποσού 1.000.000 ευρώ, την οποία και ακυρώσατε.

Επερωτάσθε

Για ποιούς λόγους ακυρώσατε την εν εξελίξει διαγωνιστικό διαδικασία ; 

Και τι προτίθεστε να κάνετε στο μέλλον όσον αφορά την τουριστική προβολή αλλά και τον συνολικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης, προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να διατηρήσει την ανοδική πορεία που έχει καταγράψει σε όλους τους τουριστικούς δείκτες τα τελευταία χρόνια.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις