Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος: «Αποκαλύφθηκε η αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης για την Πάτρα»

Ν. Νικολόπουλος: «Αποκαλύφθηκε η αδιαφορ...

Μαζί & η προεκλογική παράσταση της προηγούμενης κυβέρνησης & της δημοτικής αρχής για το τραίνο προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πάτρα» και πρώην Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος που παρέστη επίσης στη συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα για το θέμα της διέλευσης της γραμμής του τρένου και την υπογειοποίηση μέχρι το νέο λιμάνι, σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «αποκαλυπτήρια της προεκλογικής παράστασης» που δόθηκε σε βάρος των πολιτών της Πάτρας από την προηγούμενη κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή της Πάτρας, αλλά και της ψυχρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα της πόλης για υπογειοποίηση του τρένου μέχρι το λιμάνι.

Αναλυτικότερα, ο κ. Νικολόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες που είχα εκφράσει και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και μέσω των ανακοινώσεων της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ για τον σιδηρόδρομο…

Επί Τσίπρα, δημιουργήθηκαν εκθέσεις ιδεών που παρουσιάστηκαν σαν μελέτες, αλλά ουδέποτε υπήρξαν πραγματικές τεχνικές μελέτες, ούτε και δεσμεύτηκαν κονδύλια για την πλήρη υπογειοποίηση του τρένου μέχρι το λιμάνι της Πάτρας. Και αυτές οι εκθέσεις ιδεών, αρκούσαν προεκλογικά στον κ. Πελετίδη για να διαβεβαιώνει τους Πατρινούς ότι χάρη στην επαναστατικότητα και τους αγώνες του,  πέτυχε να φέρει το τρένο υπόγεια στην πόλη.

Σήμερα ενώπιον των κατοίκων και του Υπουργού Υποδομών, αποδείχθηκαν οι… κλούβιες υποσχέσεις που ανταλλάχθηκαν με ψηφαλάκια  Και σήμερα, αποδείχθηκε πως η «κότα με τα χρυσά αυγά» γεννούσε… κλούβια! Σήμερα, επίσης, έγινε σαφές πως η έκφραση ικανοποίησης ακόμα και στελεχών της ΝΔ για τις κλούβιες υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν δεσμεύει τη σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αντιμετωπίζει το εύλογο παμπατραϊκό αίτημα με ψυχρότητα και αδιαφορία, ακριβώς όπως κάνει και για την Πατρών – Πύργου και τις καταργήσει σχολών του Πανεπιστημίου.

Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ είναι πεπεισμένη ότι ακόμα και αν στις εκλογές επικρατούσε πάλι ο Τσίπρας, η κυβέρνησή του θα έπρεπε να κάνει έναν μεγάλο μαραθώνιο και μάλιστα χωρίς βέβαιο αποτέλεσμα για τη μελέτη και κατασκευή του πολύτιμου αναπτυξιακού έργου. Αυτό όμως δεν αποσείει τις ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία επιλέγει το ήσσον, χωρίς καν να διεκδικεί το μείζον.

Γι’ αυτό και δηλώνουμε ότι παρά τις αντιξοότητες και τις τραγικές ευθύνες της δημοτικής αρχής που τεχνηέντως απέκρυπτε την αλήθεια από τον Πατραϊκό λαό, δεν θα μετακινηθούμε ούτε βήμα από τις θέσεις μας. Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για όσα δικαιούται η Πάτρα και ούτε θα χαριστούμε σε κανέναν, ούτε και θα τα κάνουμε πλακάκια με κανέναν, προκειμένου να διατηρήσουμε θέσεις και οφίτσια στηρίζοντας προεκλογικές πομφόλυγες. Μετά τα σημερινά αποκαλυπτήρια ο κ. Πελετίδης πρέπει να λογοδοτήσει στους πολίτες της Πάτρας για τις θεατρικές παραστάσεις «τσάι και συμπάθιο» της προεκλογικής περιόδου. Εννοείται ότι δεν περιμένουμε τίποτα από αυτή τη δημοτική Αρχή. Τον αγώνα για το δίκιο της Πάτρας θα τον δώσουν οι απλοί πολίτες…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις