Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΕΤΣΙ θέλει ο Δήμος Πατρέων το γραμμικό πάρκο από Αγ. Διονύσιο έως Ρίο -ΒΙΝΤΕΟ

ΕΤΣΙ θέλει ο Δήμος Πατρέων το γραμμικό π...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στην Αθήνα η συνάντηση την Τετάρτη

Στη 1:00μ.μ. θα γίνει το ραντεβού των εκπροσώπων της Πάτρας με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα.

Σήμερα η δημοτική Αρχή της Πάτρας παρουσίασε και βίντεο με το "όραμά" της για το γραμμικό πάρκο, πάνω από την υπογειοποιημένη γραμμή του τρένου, από τον Αγ. Διονύσιο μέχρι το Ρίο. 

Εκ μέρους της δημοτικής Αρχής στην συνάντηση έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της πόλης και αρκετοί εξ αυτών αναμένεται να συμμετάσχουν στην σύσκεψη.

Βασικά θέματα συζήτησης θα είναι η υπογειοποίηση του τρένου που από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου τίθεται πλέον εν αμφιβόλω καθώς και η υλοποίηση της Πατρών-Πύργου.

Με ποιες θέσεις όμως προσέρχεται σε αυτό την συνάντηση η δημοτική Αρχή της Πάτρας;

Όπως εξηγούν συνεργάτες του Κώστα Πελετίδη, ο Δήμαρχος θα κομίσει στον Υπουργό τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως προς το τρένο η εκπεφρασμένη βούληση του σώματος είναι να προχωρήσει ο σχεδιασμός όπως αυτός είχε οριστικοποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορούσε την υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Ανδρέα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της δημοτικής Αρχής, Ανδρέα Αντωνόπουλο, ο δήμαρχος αναμένεται να μεταφέρει στον κ. Καραμανλή αυτή τη βούληση της πόλης και των φορέων, θα επιμείνει σε αυτόν τον σχεδιασμό και θα ζητήσει από τον Υπουργό να δεσμευτεί ότι θα υλοποιηθεί.

«Εάν υπάρχουν ζητήματα ωριμότητας των μελετών, εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν τα χρήματα, εάν δεν πρόλαβε να προχωρήσει αρκετά η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι δικό του θέμα. Ας τα κάνει αυτός. Ας κάνει τις μελέτες και ας βρει επιπλέον χρηματοδότηση εάν τα χρήματα που έχουν ήδη εξασφαλιστεί δεν επαρκούν», σχολιάζει ο κ. Αντωνόπουλος.

Παράλληλα προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που η νυν ηγεσία του Υπουργείο Υποδομών προσπαθήσει να ανατρέψει τα συμφωνηθέντα τότε η πόλη δεν πρόκειται να υποχωρήσει και ο Δήμος θα προχωρήσει, μαζί με τους κατοίκους, σε νέες κινητοποιήσεις.

Σήμερα μάλιστα η δημοτική Αρχή δημοσίευσε στην σελίδα της στο facebook ένα βίντεο που ουσιαστικά παρουσιάζει το όραμά της για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το γραμμικό πάρκο πάνω από την σημερινή σιδηροδρομική γραμμή.

Το βίντεο είναι βασισμένο στην αρχική φωτορεαλιστική απεικόνιση της παρουσίασης της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Σεπολίων που ήδη εκτελείται από την ΕΡΓΟΣΕ:

Αναφορικά τώρα με την Πατρών-Πύργου τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο περίπλοκα καθώς σε εκείνο το μέτωπο ο Δήμος Πατρέων δείχνει να μπαίνει στη λογική Καραμανλή να γίνουν όλα από την αρχή και σε αυτή την περίπτωση ζητά την αλλαγή των μελετών ως προς το κομμάτι Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαΐα.

Η δημοτική Αρχή Πελετίδη προτίθεται να ζητήσει, από την στιγμή που ο σχεδιασμός αλλάζει, να μελετηθεί η Νότια Χάραξη προκειμένου να μην διχοτομηθούν τα χωριά όλης αυτής της περιοχής, να περάσει ο δρόμος από τη Βιομηχανική Περιοχή και να μην υπάρξουν διόδια μέχρι την Κ. Αχαΐα.

Στο λογικό ερώτημα ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να επιφέρει νέες καθυστερήσεις στο έργο ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημάρχου υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα αργοπορίας με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Υπουργός λέει ότι σκέφτεται την επαναπροκήρυξη έργου με νέους εργολάβους και διαδικασίες ανάθεσης.

«Εμείς λέμε ο δρόμος να γίνει γρήγορα αλλά και σωστά με τη Νότια Χάραξη, τα υπόλοιπα θα τα βρούμε», σχολιάζει σχετικά ο κ. Αντωνόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις