Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η δημοτική Αρχή της Πάτρας στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Η δημοτική Αρχή της Πάτρας στην πορεία γ...

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος και συνεργάτες του

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων με αφορμή την συμμετοχή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και συνεργατών του στην πορεία για το Πολυτεχνείο, αναφέρονται τα εξής: 

"Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τιμώντας την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, συμμετείχε στην μεγάλη συγκέντρωση μπροστά  στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην πορεία που ακολούθησε, μαζί με Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τους λαϊκούς φορείς, το λαό και την νεολαία της πόλης.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτή η μέρα παραμένει άσβεστη στη συνείδηση του λαού. Είναι η μέρα που μας θυμίζει το χρέος μας στη συνέχιση του αγώνα, ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν το λαό με σκυμμένο κεφάλι, υπόδουλο στην εκμετάλλευση από το κεφάλαιο.

Το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο. Ο αγώνας για το «ψωμί» συνεχίζεται. Μόνο με αγώνες σήμερα, όπως και τότε, μπορούμε να έχουμε δουλειά για όλους, με δικαιώματα. Συνεχίζεται και ο αγώνας για την Παιδεία που θα μορφώνει, θα διαμορφώνει προσωπικότητες, θα αναδεικνύει τις αξίες του δίκιου, της προκοπής του λαού και όχι των εκμεταλλευτών.

Τα συνθήματα έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ που είχαν γραφτεί στις πύλες του Πολυτεχνείου 46 χρόνια πριν, παραμένουν επίκαιρα.

Γιατί η χώρα, μετά την υπογραφή από την κυβέρνηση της συμφωνίας αμοιβαίας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, εμπλέκεται πιο βαθιά στους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς. Η βάση του Αράξου, την οποία αναβάθμισε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι έτοιμη για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων κι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε να μην γίνει.

Ας είναι σίγουροι πώς ό,τι και να κάνουν, ο τόπος μας θ’ αλλάξει πορεία, θ’ αλλάξει η κατάσταση κι αυτό θα γίνει με τον αγώνα όλων μας».

Παρόντες μαζί με τον Δήμαρχο Πατρέων, ήταν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις