Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η επέτειος του Πολυτεχνείου στην Πάτρα - Υπό το βλέμμα της αστυνομίας οι εκδηλώσεις

Η επέτειος του Πολυτεχνείου στην Πάτρα -...

Όλες οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Δυο ημέρες πριν από την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το βλέμμα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι επικεντρωμένο στην κινητικότητα που αναπτύσσεται ήδη στο πρώην παράρτημα και σε άλλους χώρους του κέντρου της Πάτρας. 

Οι συγκεντρώσεις ομάδων στο χωρο του πρωην παραρτήματος της οδού Κορίνθου, συναντήσεις επετειακού χαρακτήρα, έκτακτες διαδηλώσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Μετα τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα και στην Πάτρα την Τρίτη το βράδυ, το κλίμα είναι τεταμμένο.

Αστυνομικοί τις τελευταίες ημέρες επιτηρούν πιθανούς στόχους και παρατηρούν την κίνηση σε στέκια που συχνάζουν κατά την εκτίμησή τους ύποπτα άτομα. 

Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην Πάτρα προβλέπεται από το σχέδιο των μέτρων που έχει σχεδιαστεί στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. Αναμένονται πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ από άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Πάτρα είναι ψηλά στην αντζέντα του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Αστυνομίας προκειμένου να ανασχεθουν ενδεχόμενα επεισόδια κατά την απογευματινή πορεία της Κυριακής.

Τα μέτρα φύλαξης εντείνονται από σήμερα και ιδίως την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι επετειακές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται

Με δύο συγκεντρώσεις το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου φοιτητές, εργατικά σωματεία, εκπαιδευτικοί σύλλογοι και φορείς της Πάτρας θα τιμήσουν την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι συγκεντρώσεις θα έχουν διαφορετική αφετηρία, καθώς η μία θα ξεκινήσει από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και η άλλη από το Εργατικό Κέντρο, στην οδό Κολοκοτρώνη, ενώ το πρωί θα πραγματοποιηθεί και κατάθεση στεφάνων.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου εκδήλωση – αφιέρωμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στον πολυχώρο  «Αίγλη» (Veso Μare).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα» ενώ στις  8.30 το βράδυ θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτική παράσταση, την οποία επιμελείται το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα.

 Είσοδος ελεύθερη.

Στο πανεπιστήμιο της Πάτρας σήμερα Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν οι Διοικητικές Υπηρεσίες και Γραμματείες του Ιδρύματος.

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, εργαστηριακές, κλινικές, φροντιστηριακές ασκήσεις και εκπαιδευτικές ασκήσεις υπαίθρου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συμμετέχουν στις σχετικές εκδηλώσεις.

Η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας  και στην παλαιά Ασφάλεια Πατρών.

Να σημειωθεί, πως με ανακοίνωσή της η Ανυπότακτη Πολιτεία ανακοίνωσε πως θα δώσει και φέτος μαζικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης όλου του τριημέρου στο Παράρτημα, στο χώρο που διοργανώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης από φοιτητικούς συλλόγους, στο οποίο θα καταθέσει στεφάνι την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 11.00.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει και φέτος στην Πάτρα εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι εκδηλώσεις για τη 17η Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΩΡΑ 11.00 πμ: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, όπως επίσης εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.
ΩΡΑ 11.30 πμ: Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη).
ΩΡΑ 13.00: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις