Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την αυστηροποίηση των ποινών για τους βιασμές παιδιών

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά την αυστηροποίησ...

Τι απαντά ο Υπουργός Δικαιοσύνης

O βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (δικηγόρος – καθηγητής της εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου μίλησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στις τροποποιήσεις του Ποινικού μας Κώδικα. Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 336 και και -μεταξύ άλλων- ανέφερε τα ακόλουθα: «Η παράγραφος 1 του άρθρου “Περί βιασμoύ”, προβλέπει κάθειρξη σε όποιον βιάσει κάποιον.

Η παράγραφος 2 κάνει αυστηρότερο τον βιασμό αν τελεστεί από περισσότερους του ενός δράστες. Κάνω μια ερώτηση: Αν το θύμα είναι 60 ετών ή 6 ετών διαφοροποιείται η ποινική απαξία του εγκλήματος; Αν ναι, δεν το βλέπω πουθενά στη διάταξη του νόμου, εάν όχι, θα πρέπει κάποιος να συμβουλευτεί όλες τις μελέτες της Εγκληματολογίας, της Κοινωνικής ζψυχολογίας και όλων των συναφών επιστημών που είναι κάθετες. Μήπως το Κυπριακό Δίκαιο είναι πιό εύστοχο που λέει ισόβια κάθειρξη; Για όσους πιστεύουμε στο Θεό είναι αμαρτία αυτό που θα πω, αλλά όλες οι έρευνες μας λένε ότι είναι προτιμότερο να σκοτώσεις ένα παιδί παρά να το βιάσεις. Αν το σκοτώσεις πέθανε άπαξ, αν το βιάσεις, το παιδί πεθαίνει κάθε μέρα και κάθε νύχτα.

Έχουν παρατηρηθεί ψυχολογικές συνέπειες οι οποίες είναι ανεπούλωτες». Απαντώντας άμεσα στον Αχαιό βουλευτή ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα συμπεριλάβει στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα την αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού παιδιών (άρθρο 336).

H τοποθέτηση του Άγγελου Τσιγκρή

Η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις