Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα αναβολή για την αντιδρόμηση της Κανακάρη - Για το 2020 πάει το έργο

Νέα αναβολή για την αντιδρόμηση της Κανα...
Βγενόπουλος Φάνης

Το έργο μοιάζει να έχει «βαλτώσει», με αποτέλεσμα ουδείς να είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα υλοποιηθεί

Η λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας, τον Σεπτέμβριο του 2018, δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες πως θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη και στις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης, με κυριότερες αυτή της Μαιζώνος. Δύο έργα που θα αλλάξουν, στην κυριολεξία, τη φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Ωστόσο, οι προσδοκίες έμειναν στη… μέση καθώς, εδώ και ένα χρόνο το έργο μοιάζει να έχει «βαλτώσει», με αποτέλεσμα ουδείς να είναι σε θέση να γνωρίζει, ούτε στο Δήμο Πατρέων, που είναι υπεύθυνοι, το πότε και με ποιον τρόπο θα προχωρήσει η αντιδρόμηση της Κανακάρη και κατ’ επέκταση της οδού Κορίνθου.

Το βέβαιο είναι, ότι οι όποιες παρεμβάσεις μετατίθενται για το 2020 καθώς οι εκκρεμότητες είναι πολλές.

Η πρώτη εκκρεμότητα είναι η ολοκλήρωση της συμπληρωματικής κυκλοφοριακής μελέτης όπου θα περιγράφονται οι αλλαγές στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας με την αντιδρόμηση της Κανακάρη. Η μελέτη έχει ανατεθεί σε ιδιωτικό γραφείο και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να παραδοθεί εντός του μήνα.

Η μελέτη όταν παραδοθεί στο Δήμο Πατρέων θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να εξεταστούν οι προτεινόμενες αλλαγές στην κυκλοφορία της πόλης.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται και οι απαλλοτριώσεις  των δύο ακινήτων στο ύψος της Ναυαρίνου, ώστε να ανοίξει σε αυτό το σημείο ο δρόμος της Κανακάρη.

Αλλά και η εργολαβία για την τοποθέτηση των «ανάποδων» φαναριών και των πινακίδων σε Κανακάρη και Κορίνθου, θα πρέπει να φτάσουν στο ύψος της Αγίας Σοφίας, έχει πάρει παράταση.

Ανοικτό είναι  και το θέμα των ανάποδων φαναριών που θα μπουν στους δρόμους της Κωνσταντινουπόλεως, της Έλληνος Στρατιώτου (αντιδρομούνται και αυτές) και της Αγίας Σοφίας που με βάση τον νέο χάρτη μετατρέπεται σε οδό διπλής κατεύθυνσης για τα οχήματα.

Επίσης, το ακριβές τμήμα της Μαιζώνος που δεν θα πεζοδρομηθεί, αλλά που θα αντιδρομηθεί για να διευκολύνονται τα λεωφορεία, δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Επίσης, εκκρεμεί και το ζήτημα της διέλευσης των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ. Δηλαδή εάν τελικά θα περνούν από την Κανακάρη ή από το ιστορικό της κέντρο όπως θέλει η διοίκηση του.

Άλλη μια παράμετρος που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό για τις αλλαγές του ιστορικού κέντρου της Πάτρας είναι και τα έργα που προβλέπεται να γίνουν στο κέντρο στο πλαίσιο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Πάντως, στη δημοτική Αρχή δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν το έργο της αντιδρόμησης και των αλλαγών στο ιστορικό κέντρο.

Μένει να αποδειχθεί…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις